Zapri
Iskanje

12.000 mladih Špancev prispelo na romarsko srečanje v Santiagu di Compostelli

Objava: 06. 08. 2010 / 06:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

12.000 mladih Špancev prispelo na romarsko srečanje v Santiagu di Compostelli

Okrog 12.000 mladih Špancev se je danes zbralo v španskem romarskem središču Santiagu di Compostelli, kjer se nahaja grob sv. Jakoba. Na romarsko srečanje so mladi priromali iz 30 španskih škofij, da bi tako obeležili jubilejno Jakobovo leto.
Okrog 12.000 mladih Špancev se je danes zbralo v španskem romarskem središču Santiagu di Compostelli, kjer se nahaja grob sv. Jakoba. Na romarsko srečanje so mladi priromali iz 30 španskih škofij, da bi tako obeležili jubilejno Jakobovo leto. Srečanje pa je tudi del priprav na svetovni dan mladih, ki bo prihodnje leto potekal v Madridu. Med romarji, ki bodo v Santiagu ostali do nedelje, so tudi nadškofi in škofi iz Madrida, Barcelone, Siviglie, Granade, Toleda, San Sebastiana, Urgella in portugalskega Porta, srečanja pa se udeležujeta še prefekt Kongregacije za bogoslužje in zakramente kardinal Antonio Canizares in predsednik Papeškega sveta za laike kardinal Stanislaw Rylko. Na romanje v Santiago so se mladi pripravljali več mesecev z različnimi pobudami in dogodki kot so čaščenje Presvetega oltarnega zakramenta, molitvenimi verigami in molitvenimi bdenji, ki so jih pripravili po univerzitetnih kapelah in župnijah.

Romarsko srečanje želi mlade spodbuditi, da ponovno odkrijejo lik sv. Jakoba, zavetnika Španije, ga spoznajo kot apostola in evangelizatorja, hkrati pa preko zakramentov dobijo nov zagon za svoje duhovno življenje ter okrepijo osebno in skupno molitev, ki je znamenje edinosti z Gospodom. Romanje v jubilejnem Jakobovem letu je tako priložnost za pričevanje o krepki veri, gotovem upanju in stalni ljubezni, ki je vedno pozorna do bratov in sester, ki jih človek sreča na življenjski poti.

Vsebina programa srečanja je zelo pestra in obsega šest glavnih tem: duhovnost in pastorala, zgodovina, umetnost in tradicija, družbeni nauk Cerkve, mediji in nova evangelizacija, mladi in poklic ter glasba in evngelizacija. V samostanskih cerkvah poteka 24 urno čaščenju Najsvetejšega zakramenta, cerkev sv. Martina Pinaria pa je mladim na razpolago, da lahko opravijo sveto spoved. Sklepno sveto mašo bo v nedeljo dopoldan daroval predsednik Papeškega sveta za laike kardinal Stanislaw Rylko.

RV

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Drugi priročniki
1,50€ Poglej izdelek: Življenjske težave
Nalaganje
Nazaj na vrh