Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

12.000 mladih Špancev prispelo na romarsko srečanje v Santiagu di Compostelli

Objava: 06. 08. 2010 / 06:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

12.000 mladih Špancev prispelo na romarsko srečanje v Santiagu di Compostelli

Okrog 12.000 mladih Špancev se je danes zbralo v španskem romarskem središču Santiagu di Compostelli, kjer se nahaja grob sv. Jakoba. Na romarsko srečanje so mladi priromali iz 30 španskih škofij, da bi tako obeležili jubilejno Jakobovo leto.

Okrog 12.000 mladih Špancev se je danes zbralo v španskem romarskem središču Santiagu di Compostelli, kjer se nahaja grob sv. Jakoba. Na romarsko srečanje so mladi priromali iz 30 španskih škofij, da bi tako obeležili jubilejno Jakobovo leto. Srečanje pa je tudi del priprav na svetovni dan mladih, ki bo prihodnje leto potekal v Madridu. Med romarji, ki bodo v Santiagu ostali do nedelje, so tudi nadškofi in škofi iz Madrida, Barcelone, Siviglie, Granade, Toleda, San Sebastiana, Urgella in portugalskega Porta, srečanja pa se udeležujeta še prefekt Kongregacije za bogoslužje in zakramente kardinal Antonio Canizares in predsednik Papeškega sveta za laike kardinal Stanislaw Rylko. Na romanje v Santiago so se mladi pripravljali več mesecev z različnimi pobudami in dogodki kot so čaščenje Presvetega oltarnega zakramenta, molitvenimi verigami in molitvenimi bdenji, ki so jih pripravili po univerzitetnih kapelah in župnijah.

Romarsko srečanje želi mlade spodbuditi, da ponovno odkrijejo lik sv. Jakoba, zavetnika Španije, ga spoznajo kot apostola in evangelizatorja, hkrati pa preko zakramentov dobijo nov zagon za svoje duhovno življenje ter okrepijo osebno in skupno molitev, ki je znamenje edinosti z Gospodom. Romanje v jubilejnem Jakobovem letu je tako priložnost za pričevanje o krepki veri, gotovem upanju in stalni ljubezni, ki je vedno pozorna do bratov in sester, ki jih človek sreča na življenjski poti.

Vsebina programa srečanja je zelo pestra in obsega šest glavnih tem: duhovnost in pastorala, zgodovina, umetnost in tradicija, družbeni nauk Cerkve, mediji in nova evangelizacija, mladi in poklic ter glasba in evngelizacija. V samostanskih cerkvah poteka 24 urno čaščenju Najsvetejšega zakramenta, cerkev sv. Martina Pinaria pa je mladim na razpolago, da lahko opravijo sveto spoved. Sklepno sveto mašo bo v nedeljo dopoldan daroval predsednik Papeškega sveta za laike kardinal Stanislaw Rylko.

RV

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh