Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

1,24 milijona prijav za ogled torinskega prta

Objava: 12. 03. 2010 / 09:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

1,24 milijona prijav za ogled torinskega prta

Zaradi velikega zanimanja javnosti bodo čas razstave podaljšali v pozne večerne ure

Štiri tedne pred začetkom razstave torinskega prta se je za ogled prijavilo že 1,24 milijona obiskovalcev, so sporočili predstavniki organizacijskega odbora razstave. Sveti sindon, po prepričanju številnih vernikov prt, v katerega so zavili umrlega Jezusa po njegovi smrti na križu, je bil nazadnje razstavljen v jubilejnem cerkvenem letu 2000. Tokrat bo v torinski katedrali na ogled od 10. aprila do 23. maja. Zaradi velikega zanimanja javnosti bodo čas razstave podaljšali v pozne večerne ure.

Po podatkih torinske nadškofije si je prt v jubilejnem letu 2000 ogledalo nekaj več kot milijon obiskovalcev. Tedaj je bil sveti sindon na ogled dvainsedemdeset dni. Letos bo razstava trajala le štiriinštirideset dni, pričakovano število obiskovalcev pa je že zdaj precej večje. V času razstave bodo v torinski katedrali vsako jutro ob sedmi uri darovali sveto mašo, v bližnji kapeli bo izpostavljeno Najsvetejše, ves čas pa bodo na voljo tudi spovedniki.

Drugega maja v Torinu pričakujejo obisk papeža Benedikta XVI. Po programu, ki so ga v Vatikanu potrdili v tem tednu, bo sveti oče na Trgu svetega Janeza daroval sveto mašo in molil opoldansko molitev angelovega češčenja. Popoldne se bo srečal z mladimi, zatem pa si bo ogledal Jezusov mrtvaški prt v torinski katedrali. Po ogledu bo papež nagovoril redovnke in redovnice, pred vrnitvijo v Rim pa bo obiskal še Majhno hišo Božje previdnosti, kjer bo blagoslovil telesno in duševno prizadete, ki se tu zdravijo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh