Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

140.000 Poljakov v podporo zakonski zvezi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 03. 2018 / 09:35
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.03.2018 / 14:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

140.000 Poljakov v podporo zakonski zvezi

V peticiji pozivajo poljske škofe, naj potrdijo neločljivost zakramentalnega zakona.

Več kot 140.000 Poljakov je podpisalo peticijo, v kateri pozivajo deželne škofe, naj branijo katoliški nauk o zakonski zvezi v kontekstu spornih razprav glede papeževe posinodalne apostolske spodbude Radost ljubezni.



Skupina z imenom »Polonia Semper Fidelis« je s peticijo začela v letošnjem januarju. Obrnila se je na nadškofa Stanislawa Gadeckega, predsednika Poljske škofovske konference, s prošnjo, naj vero na Poljskem obvaruje pred »nemškimi napakami«.

Peticija škofe izrecno poziva, naj potrdijo neločljivost zakramentalne zakonske zveze in pojasnijo, da civilno znova poročeni katoličani ne morejo prejemati svetega obhajila. Pobudniki peticije svarijo, da razlage Radosti ljubezni, posebej takšne, kakršne oznanjajo nemški škofje, povzročajo precejšnjo zmedo, s katero se morajo boriti verniki v današnji relativistični kulturi.

Pobudniki spominjajo na položaj poljskih škofov med zasedanjem sinode o družini. Takrat so nauk Cerkve in »duhovno dediščino poljskega papeža« dosledno zagovarjali, je zapisano v peticiji.

Vir: kath.net
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Sveti Ladislav
Svetniki
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh