Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

17. kongres Evropske konference krščanskih radijskih postaj

Objava: 12. 10. 2010 / 07:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

17. kongres Evropske konference krščanskih radijskih postaj

Dogodka v kraju Eger na Madžarskem se bosta udeležila direktor Ognjišča msgr. Franc Bole in urednik informativnega programa na Radiu Ognjišče Alen Salihović.

V kraju Eger na Madžarskem bo od srede, 13., do petka, 15. oktobra 2010, potekal 17. kongres Evropske konference krščanskih radijskih postaj (CERC/ECCR). Več kot trideset udeležencev bo razpravljalo na temo 'Dvajset let po padcu zidu: Kakšna je svoboda? Kaj je skupno dobro?'. Iz Slovenije se bosta dogodka udeležila direktor Ognjišča msgr. Franc Bole in urednik informativnega programa na Radiu Ognjišče Alen Salihović.

Udeleženci iz enajstih evropskih držav bodo med drugim prisluhnili tudi trem predavanjem. Predstojnik Znanstvenega in strateškega oddelka Parlamentarne komisije za prihodnje generacije dr. Janos Zlinszky bo spregovoril o skupnem dobrem ter o krščanski odgovornosti. Nadškof iz Egra Csaba Ternyak bo iskal odgovor na vprašanji, kakšna je svoboda danes in kakšen je vpliv političnih sprememb na družbo in Cerkve. Sklop predavanj bo sklenil predsednik Evropske konference krščanskih radijskih postaj p. Tommy Scholtes s temo '20 let po padcu zidu – kaj pa naši radii?'.

Evropska konferenca krščanskih radijskih postaj, katere član je od vsega začetka tudi Radio Ognjišče, je bila ustanovljena leta 1994 v Bruslju. Povezuje več kot šeststo petdeset komercialnih in neprofitnih radijskih postaj v petnajstih evropskih državah, ki jih združuje skupen krščanski pogled na svet.

Besedilo, ki ga je pripravil urednik informativnega programa na Radiu Ognjišče Alen Salihović, objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh