Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

22. nedelja Svetega pisma v Cerkvi na Slovenskem

Objava: 21. 01. 2011 / 10:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

22. nedelja Svetega pisma v Cerkvi na Slovenskem

Letos bo dogodek zaznamovan s pastoralnim letom krščanske dobrodelnosti in solidarnosti.

V Cerkvi na Slovenskem bo v nedeljo, 30. januarja 2011, dvaindvajseta nedelja Svetega pisma. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo letos dogodek zaznamovan s pastoralnim letom krščanske dobrodelnosti in solidarnosti.

Slovensko biblično gibanje (SBG), ki v Cerkvi na Slovenskem deluje od oktobra 1993, vsako leto pripravlja vsebinske poudarke in pripomočke za svetopisemsko nedeljo. Župnije so za svetopisemsko nedeljo prejele priložnostni plakat.

Predstavniki Slovenskega bibličnega gibanja si prizadevajo, da bi čim širši krog ljudi seznanili z vsebino Svetega pisma in jih uvajali v branje knjige knjig. Gibanje povezuje biblične skupine, ki jih je v Sloveniji okrog 200. Spodbuja nastajanje novih skupin in jim pomaga pri delu, prireja tečaje, razstave, predavanja, spodbuja in oblikuje praznovanje nedelje Svetega pisma, poglablja skupinsko in osebno delo s Svetim pismom ter izdaja biblično revijo z naslovom Božja beseda danes.

V prostorih Škofijske gimnazije v Vipavi bo v nedeljo, 30. januarja 2011, ob 15.00 srečanje bibličnih skupin koprske škofije. Koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo predaval na temo Duhovna dela v Svetem pismu.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://sbg.rkc.si/.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh