Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

28. SOF: Jaz sem medij, ti si medij, vsi smo medij

Za vas piše:
P. K.
Objava: 03. 04. 2019 / 13:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.04.2019 / 07:43
Ustavi predvajanje Nalaganje

28. SOF: Jaz sem medij, ti si medij, vsi smo medij

V Portorožu se bodo 11. in 12. aprila zbrali oglaševalci in tržniki na Slovenskem oglaševalskem festivalu.

V Portorožu se bodo 11. in 12. aprila zbrali oglaševalci in tržniki iz vse Slovenije na že 28. Slovenskem oglaševalskem festivalu (SOF). Njegova rdeča nit bodo meje in odgovornosti aktivne uporabe družbenih in tradicionalnih medijev.



Tomaž Drozg, predsednik SZM je v uvodniku programa zapisal : »V medijskem hrupu se moramo vprašati: koliko medijskega prostora lahko namenimo ustvarjalcem vsebin z ulice? Kako glasno lahko spregovorijo državljani prek svojih blogov in družbenih omrežjih, ob katerih smo včasih zamahovali z roko, danes pa ustvarjajo javno mnenje, povezujejo ljudi v gibanju in celo vplivajo na izide volitev? Kako se posledično spreminjajo razmerja znotraj oglaševalskega trikotnika?«.

Dragan Bjelogrlić – Bjela, srbski Robert Redfort

Pester dvodnevni program bo ponudil izobraževanja, predavanja in pogovore. Med drugim bo na rdečo sofo sedel Dragan Bjelogrlić – Bjela, igralec, producent, scenarist in režiser. Eden največjih zvezdnikov v regiji, srbski Robert Redfort. Dragan Bjelogrlić je dobitnik več kot 15 filmskih nagrad domačih festivalov in več kot 20 mednarodnih filmskih nagrad in priznanj.

Felix Baumgartner, živa legenda letalstva

V Veliko dvorano hotela Kempinski bo že prvi dan stopila živa legenda letalstva: Felix Baumgartner. Večina ga pozna po rekordnem nadzvočnem skoku iz vesolja, pri katerem je sodeloval z RedBullom. Prav tako je sodeloval v 24-urni vztrajnostni dirki, na relijih, izvedel »back flip« s helikopterjem in akrobatsko letenje sinhronizirano z driftanjem. Felix Baumgartner je prejemnik številnih nagrad, med drugim nagrade steiger in je bil sprejet v dvorano slavnih pri Living Legends of Aviation.

Saša Jerkovič se bo pogovarjal z Matjažem Kekom

V petek bo med drugim pred poslušalce stopil srčen, nepopustljiv in odločen selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek. Vrhunec mandata selektorja Keka je bil na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010, ko je s Slovenijo dosegel prvo, zgodovinsko zmago na največjem nogometnem tekmovanju. Z njim se bo pogovarjal novinar Saša Jerkovič.

O podrobnem programu in drugih govorcih in predavateljih si preberite na: www.sof.si

Novost je najprestižnejša nagrada SOF SOF-a

Tudi letošnji SOF vključuje tekmovalni del, v katerem bo kar petnajstčlanska žirija delovala pod vodstvom Anežeta Jereba in izbirala med več sto deli slovenskih agencij in podjetij, ki svoje izdelke promovirajo na različnih platformah. Letošnji tekmovalni del je prenovljen in nekoliko drugačen od prejšnjih: poleg že znanih skupin v sekcijah KAJ in ZAKAj boste našli nove skupine in kategorije, kot so Tisk & publikacije (tiskane in digitalne publikacije), Integrirane komunikacije, Obrtna odličnost, Aktivacija, Upravljanje znamke in Doseg. Novost je tudi nagrada SOF SOF-a. Medtem ko smo do zdaj nestrpno čakali predvsem na razglasitev agencije leta, bomo zdaj nestrpno čakali tudi, kdo bo prejel SOF SOF-a, – najprestižnejšo nagrado festivala.

Spomnimo: na lanski podelitvi so bili tradicionalno razglašeni zmagovalci tekmovalnega dela festivala, pri čemer je agencija leta 2018 postala agencija Pristop, naslov znamke leta 2018 pa je osvojil Donat Mg. Oglaševalska osebnost leta je postal Enzo Smrekar, oglaševalec leta 2017 je bila družba A1 Slovenija. Na festival Cannes Lions kot mlada kreativca potujeta Medeja Kraševec in Damijan Penič.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh