Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

30. november – mednarodni dan za odpravo smrtne kazni

Objava: 30. 11. 2010 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

30. november – mednarodni dan za odpravo smrtne kazni

Ob svetovnem dnevu za odpravo smrtne kazni Skupnost sv. Egidija iz Trsta in Škofijska klasična gimnazija iz Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano danes pripravljata srečanje, namenjeno osveščanju o problematiki smrtne kazni.

Ob svetovnem dnevu za odpravo smrtne kazni Skupnost sv. Egidija iz Trsta in Škofijska klasična gimnazija iz Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano danes pripravljata srečanje, namenjeno osveščanju o problematiki smrtne kazni, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Skupnost sv. Egidija je doslej zbrala že več kot pet milijonov podpisov za odpravo smrtne kazni in jih posredovala Združenim narodom. Več sto podpisov je bilo zbranih tudi v Ljubljani, ki ima status pridruženega mesta v mednarodni kampanji z naslovom Mesto za življenje – Mesto proti smrtni kazni. Tovrstnih mest je po svetu že 647. Smrtno kazen je 30. novembra 1786 kot prva politična tvorba v zgodovini prepovedala Toskana v Italiji.

V okviru svetovnega dneva za odpravo smrtne kazni bo letos v Ljubljano prišla ustanoviteljica gibanja Potovanje upanja ... od nasilja k odpuščanju gospa Marietta Jaeger-Lane. Ustanova združuje sorodnike žrtev umorov in si prizadeva za odpravo smrtne kazni. Gostja se bo v četrtek, 2. decembra 2010, ob 13.25 v Ljubljani srečala z dijaki in profesorji Škofijske klasične gimnazije. Spregovorila bo o svoji hčeri Susie, ki jo je med počitnicami v Montani leta 1973 ugrabil in ubil duševno bolan morilec.

Jaeger-Lanejeva je postala glas odpuščanja in si je začela prizadevati, da morilca njene hčere ne bi obsodili na smrtno kazen, ampak na dosmrtno ječo. Ko je morilec to izvedel, je priznal ne samo umor njene hčere, ampak tudi umor treh drugih mladih oseb, kmalu nato pa je naredil samomor. V omenjeni gimnaziji že več let spremljajo dejavnosti Skupnosti sv. Egidija. Tudi s tem srečanjem želijo spodbuditi ne samo razmišljanje o smrtni kazni, ampak tudi o moči vere in odpuščanja v soočanju s trdovratnim zlom.

Povezave: http://www.journeyofhope.org/pages/index.htm

Na fotografiji: ustanoviteljica gibanja 'Potovanje upanja ... od nasilja k odpuščanju' gospa Marietta Jaeger-Lane

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh