Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

4.000 udeležencev pohoda za življenje na Dunaju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 10. 2019 / 09:53
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2019 / 11:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

4.000 udeležencev pohoda za življenje na Dunaju

Udeležili so se ga tudi člani Zavoda Živim iz Slovenije.

Sobotnega pohoda za življenje v avstrijski prestolnici se je udeležilo okoli 4.000 ljudi. Udeleženci, med katerimi so bili pretežno mladi, družine in otroci, so s sprehodom po dunajskih ulicah pričevali za pravico do življenja vsakega človeka, ne glede na starost, spol ali zdravstveno stanje.

Pred začetkom pohoda je dunajski pomožni škof Stephan Turnovszky daroval sveto mašo v stolnici sv. Štefana, v nagovoru pa je izrazil potrebo po večji podpori in solidarnosti za nosečnice, ki se znajdejo v stiski. Kritično je ocenil »sistem družbe, ki nosečnice v takšnih okoliščinah pusti same«. Žensk v stiski ne smemo obsojati, je poudaril škof Turnovszky, v nosečnosti pa potrebujejo še več podpore in solidarnosti, tako zase kot za svojega nerojenega otroka: »V naši deželi blaginje bi moralo biti mogoče najti druge rešitve kot je ubijanje odraščajočih ljudi.«

»Srčen 'da' vsemu, kar je Bog dobrega ustvaril«

»Velika kriza naše civilizacije« pa se ne kaže le v številnih umetnih prekinitvah nosečnosti. Nanjo opozarjajo tudi svetovne katastrofe, lakota, vojne, vali beguncev, revščina, držvljanske vojne ali spori znotraj posameznega naroda. Vse te probleme pa je po besedah dunajskega pomožnega škofa mogoče rešiti le s solidarnostjo.

Kot je še poudaril škof Turnovszky, si skupaj z Janezom Pavlom II. prizadeva za ekologijo človeka, ki skrbi tako za posameznika kot za celotno stvarstvo. Tudi papež Frančišek vedno znova poudarja povezanost med zaščito življenja, družbenimi in okoljskimi vprašanji: »Gre za spremembo družbenega reda, ki ne spodbuja življenja. Gre za srčen 'da' vsemu, kar je Bog dobrega ustvaril.« Zato je v središču vseh krščanskih zapovedi tudi povezanost med ljubeznijo do Boga in do bližnjega. Ta vseobsegajoča ljubezen je življenjski program Jezusa Kristusa, je pojasnil škof.

Na Dunaju tudi predstavniki Zavoda Živim

Dunajskega pohoda za življenje so se udeležili tudi člani Zavoda Živim iz Slovenije.

Vir: Kathpress / Radio Ognjišče
Foto: Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
Skrita moč prijaznosti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh