Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘99,7 odstotkov pedofilov ni iz cerkvenih vrst’

Objava: 29. 04. 2010 / 09:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘99,7 odstotkov pedofilov ni iz cerkvenih vrst’

Sodni izvedenec za psihiatrijo navaja izsledke, da se večina primerov zlorab zgodi v družinah in različnih združenjih

V primerih spolnih zlorab zgolj 0,3 odstotka storilcev prihaja iz cerkvenih vrst, je v pogovoru za avstrijsko radiotelevizijo poudaril sodni izvedenec za psihiatrijo Reinhard Haller. Dr. Haller je član izvedenske komisije neodvisne zagovornice žrtev spolnih zlorab Waltraud Klasnic.

Večina zlorab se zgodi v družinah in v zaprtih sistemih, kot so denimo različna združenja. Po Hallerjevih besedah tega dejstva v trenutnem položaju ne upoštevajo dovolj. Njegova dolgoročna želja je, da bi nekoč vse primere zlorab obravnavali enako in ne posamično po skupinah glede na okolje, v katerem se zgodijo.

Pri svojem delu poskuša najti rdečo nit med interesi žrtve in razmislekom, kako bi lahko storilce ali pa domnevne storilce izločili iz dela z otroki in mladostniki znotraj katoliške Cerkve. Ukvarja se tudi z lažnimi prijavami, saj je po njegovih podatkih okoli petdeset odstotkov prijav zaradi spolnh zlorab izmišljenih in neutemeljenih.

Dr. Haller je kot član katoliške Cerkve še posebej zadovoljen, da bo lahko sodeloval v omenjeni komisiji. Kot sodni izvedenec za psihiatrijo in vodja klinike za odvisnosti ima dolgoletne izkušnje pri spremljanju in terapiji tako žrtev kot storilcev.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh