Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Afganistanec, ki je prestopil v krščansko vero, še brez obsodbe

Objava: 10. 01. 2011 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Afganistanec, ki je prestopil v krščansko vero, še brez obsodbe

Sodišče mu je sporočilo, da bo zaradi odpadništva od islama obsojen, če se do 3. januarja ponovno ne spreobrne.

V primeru mladega Afganistanca, ki je bil zaradi prestopa v krščansko vero v afganistanskem Mazar-e-Sharifu postavljen pred sodišče, zaenkrat še ni prišlo do obsodbe, so minuli teden poročali pri avstrijski katoliški agenciji Kathpress. Po podatkih Mednarodnega združenja za človekove pravice naj bi bila sodba proti petindvajsetletnemu Shoibu Assadullahu izrečena minuli torek, vendar je bil primer predan vrhovnemu sodišču. To naj bi bil prvi uspešen izid mednarodnih protestov.

Po mnenju članov omenjenega združenja je obstajala nevarnost, da bi mladega Afganistanca takoj po izreku sodbe usmrtili. Kdaj bo razsodba sprejeta po novem, zaenkrat še ni jasno.

Na čelu Mednarodnega združenja za človekove pravice so trenutno nemški predstavniki, zato so za posredovanje prosili tudi nemškega zunanjega ministra Guida Westerwelleja, ki naj bi svojega afganistanskega kolega opozoril na njegove dolžnosti glede pravic afganistanskega ljudstva.

Tiskovna predstavnica nemškega zunanjega ministrstva v Berlinu je minuli teden sporočila, da si nemška zvezna vlada v navezi z Afganistanom močno prizadeva za uveljavljanje pravice do verske svobode in za izboljšanje položaja kristjanov v Afganistanu. Pri tem posebno pozornost namenjajo posameznim primerom, 'o katerih pa javno razpravljajo le v primeru, če je to prizadetim kakor koli v pomoč in če se sami s tem strinjajo'.

Shoiba Assadullaha so 21. oktobra lani policisti aretirali v Mazar-e-Sharifu, ker je nekemu drugemu Afganistancu izročil Sveto pismo Nove zaveze v deželnem jeziku dari. 28. decembra mu je sodišče sporočilo, da bo zaradi odpadništva od islama obsojen na smrt, če se do 3. januarja letos ne odpove krščanstvu. Po podatkih Združenja za človekove pravice si mladi mož ne želi vrnitve v islam.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh