Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Alfiejeva starša si prizadevata za pot v Italijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 04. 2018 / 11:50
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2018 / 12:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Alfiejeva starša si prizadevata za pot v Italijo

Pritožba na vrhovnem sodišču, ker deček ne sme zapustiti Anglije.

Starša Alfieja Evansa si prizadevata za preklic razsodbe vrhovnega sodišča, da dečka ne smeta prepeljati v Italijo, kjer so zdravniki pripravljeni nadaljevati s terapijami. Potem ko so malčka v ponedeljek odklopili z naprave za umetno dihanje, je Alfie minulo noč preživel brez pomoči umetnih pljuč.



V začetku tedna je Italija Alfieju zagotovila državljanstvo, potem ko se je njegov oče, Tom Evans, v Vatikanu srečal s papežem Frančiškom in svetega očeta prosil za molitev in podporo. Dečkova starša sta upala, da bosta Alfieja smela premestiti v vatikansko otroško kliniko Bambino Gesu, kar pa je sodišče zavrnilo.

Sodnik Anthony Hayden je razsodil, da potovanje »ni v Alfiejevem najboljšem interesu«, in dejal, da bo minula noč »zadnje poglavje v primeru tega izrednega dečka«. Sodišče je odločilo, da sme Alfie ostati v liverpoolski pediatrični bolnišnici Alder Hey, lahko pa se vrne domov k staršema. Sodnik je zavrnil trditve, da se dečkovo zdravstveno stanje izboljšuje: »Možgani se ne morejo regenerirati in od njegovih možganov ni skoraj več nič ostalo.« Alfiejevo življenje, dokler še traja, je dodal sodnik, je »žarek svetlobe« in »posebna priložnost« za njegova starša, da preživita še nekaj časa s svojim sinkom, namesto da se ukvarjata s sodnimi vprašanji.

Bolniški helikopter je bil v stalni pripravljenosti, da Alfieja prepelje v vatikansko bolnišnico, če bi sodišče dopustilo premik. Dečkova starša, Tom Evans in Kate James, sta pred dnevi dejala, da je njun sin »močnejši in bolj odziven« ter da sam diha, pa tudi kašlja, požira in zeha.

Zdravniki v bolnišnici Alder Hey so bili presenečeni, da je Alfie preživel ponedeljkovo noč brez pomoči umetnih pljuč, in naposled so le pristali, da malčka še naprej oskrbujejo z vodo in kisikom. Pred bolnišnico se že več dni zbirajo protestniki, ki se imenujejo »Alfiejeva vojska« (Alfie’s Army), in pozivajo zdravstveno osebje, naj malčku dovoli pot v Italijo.

Poleg protestnikov boj staršev podpirajo tudi papež Frančišek in številni drugi cerkveni dostojanstveniki, pa tudi mnogi politiki.

Vir: www.catholicherald.co.uk
Foto: FB / Alfie's Army

Kupi v trgovini

Notranji glas ljubezni
Duhovna rast
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh