Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali bi želeli postati italijanski graščak?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 05. 2017 / 06:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ali bi želeli postati italijanski graščak?

Ali bi želeli postati italijanski graščak?

Italija podarja 103 zgodovinske zgradbe, vendar ne brez »drobnega tiska«.

Če ste si od nekdaj želeli, da bi bili lastniki gradu v Italiji, je pred vami življenjska priložnost. Povsem brezplačno bodo novim lastnikom podarjeni 103 gradovi, samostani, stare kmetije in krčme po vsej Italiji.

Ali pri vsem tem obstaja kakšna past? No, prihodnji lastnik nepremičnine mora dokazati, da je sposoben in voljan svojo novo lastnino spremeniti v dobičkonosno turistično znamenitost. V želji, da bi množice izvabila iz natrpanih turističnih središč in jih usmerila proti manj znanim območjem v državi, je italijanska Državna agencija za nepremičnine v sodelovanju z ministrstvom za kulturno dediščino oznanila svoj nenavadni načrt.

»Projekt bo oglaševal in podpiral razvoj počasnega turističnega sektorja«, je pojasnil Roberto Reggi z omenjene agencije. »Naš cilj je, da bi zasebne in javne zgradbe, ki niso več v uporabi, preuredili v prostore in zavetišča za romarje, pohodnike, turiste in kolesarje.«

Podjetniki, ki bi jih stvar zanimala, si lahko ogledajo seznam nepremičnin in vložijo prošnjo za prevzem. Na seznamu med drugim najdemo Castello Orsini-Odescalchi v Braccianu v bližini Rima, Castello di Montefiore iz 13. stoletja v pokrajini Marke in Castello di Blera iz 11. stoletja v pokrajini Lacij, prav tako v okolici Rima.









Vir: www.aleteia.org
Foto: Aleteia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh