Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriška vlada lahko še naprej podpira raziskave na izvornih celicah

Objava: 13. 09. 2010 / 13:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriška vlada lahko še naprej podpira raziskave na izvornih celicah

Prizivno sodišče je zaenkrat umaknilo pred komaj dvema tednoma sprejeti začasni ukrep.

Ameriška vlada sme zaenkrat nadaljevati s financiranjem spornih raziskav na človeških zarodkih. Prizivno sodišče v Washingtonu je po poročanju medijev minuli teden zaenkrat umaknilo pred komaj dvema tednoma sprejeti začasni vladni ukrep o umiku državne podpore omenjenim raziskavam.

Raziskave na izvornih celicah zarodkov bo torej še vedno lahko financirala država z javnim denarjem, čeprav po medijskih poročilih sodeč odločitev še ni dokončna. Zakonitost predhodne odločitve na nižji pristojnosti še preverjajo, preden bo sprejeta dokončna odločitev o prepovedi.

Neko okrožno ameriško sodišče pa je konec avgusta prepovedalo podporo raziskav na izvornih celicah zarodkov. Ameriška vlada je vložila pritožbo na odločitev zaradi morebitne izgube delovnih mest in predvsem zaradi težko obolelih, ki bi jim sporne raziskave lahko pomagale. Po njihovem mnenju bodo številne raziskave, iz katerih bi se lahko razvile obetajoče terapije in zdravljenja, močno ogrožene, če vlada ne bo več smela financirati raziskav na človeških zarodkih.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh