Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški katoličani za istospolne zakonske zveze?

Objava: 14. 03. 2013 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški katoličani za istospolne zakonske zveze?

Anketa je pokazala naraščajočo podporo istospolnim zakonskim zvezam med ameriškimi katoličani; vzorec izprašanih vendarle premajhen za stvarno sliko.

Med Američani, ki se izrekajo za katoličane, narašča podpora istospolnim zakonskim zvezam, je pokazala nedavna anketa v Quinnipiacu.

Sodeč po izsledkih ankete 54 % katoličanov podpira poroke med istospolnimi partnerji, le 38 % pa takšnim porokam nasprotuje. Rezultat kaže na porast za pet odstotnih točk v primerjavi z anketo, ki jo je isti inštitut izvedel nedavno: decembra 2012 so ameriški katoličani istospolne zakonske zveze podpirali v razmerju 49 proti 43 %.

Katoličani so v anketi izrazili večjo podporo istospolnim porokam kot ostali Američani. Med vsemi anketiranimi je bila podpora istospolnim zakonskm zvezam 47 %, nasprotnikov je bilo 43 %.

V isti anketi je 52 % katoličanov odgovorilo, da so cerkveni voditelji ‘izgubili stik’ z Američani; le 40 % se s to trditvijo ni strinjalo. Med izprašanimi, ki se izrekajo za katoličane, jih je 31 % odgovorilo, da se vsak teden udeležujejo verskih obredov, 12 % pa ‘skoraj vsak teden’. 39 % jihje priznalo, da se svete maše udeležijo le nekajkrat na leto ali pa celo nikoli. V anketi je torej sodelovalo skoraj enako število nedejavnih kot dejavnih katoličanov.

Anketa je zajela 497 odraslih katoličanov, kar je znatno manj od običajnih zahtevanih 1000 anketirancev za razmeroma zanesljiv anketni vzorec.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh