Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški romarji pri prvi sveti maši ob oltarju blaženega kardinala Newmana

Objava: 23. 09. 2010 / 07:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški romarji pri prvi sveti maši ob oltarju blaženega kardinala Newmana

V birminghamskem oratoriju, kjer je urejen Newmanov oltar, hranijo tudi nekaj relikvij novega blaženega, spreobrnjenca in teologa iz 19. stoletja.

Dan po slovesni razglasitvi britanskega kardinala Newmana za blaženega se je skupina ameriških romarjev udeležila prve svete maše, ki je bila darovana ob njegovem oltarju v angleškem Birminghamu. V oratoriju, kjer je urejen Newmanov oltar, hranijo tudi nekaj relikvij novega blaženega, spreobrnjenca in teologa iz 19. stoletja.

Pri slovesni mašni daritvi sta sodelovala škofa John Boles in Francis Irwin, pomožna škofa iz Bostona v Združenih državah Amerike, ki sta v Veliko Britanijo pripotovala s skupino romarjev v organizaciji ameriškega Združenja kardinala Newmana. Maše se je udeležil tudi diakon Jack Sullivan iz Massachusettsa, ki so ga na priprošnjo kardinala Newmana minile hude bolečine v križu. Po maši je spregovoril vernikom in jim predstavil svojo izkušnjo čudeža.

Pri maši, med katero je papež Benedikt XVI. britanskega kardinala razglasil za blaženega, so bili člani ameriškega Združenja kardinala Newmana med častnimi gosti, omenjena pomožna škofa pa sta somaševala s svetim očetom.

Ameriški romarji so si ogledali tudi nekdanje domovanje novega blaženega v birminghamskem oratoriju, in sicer kardinalovo sobo, kapelo in knjižnico. V knjižnici je shranjenih preko deset tisoč rokopisov, ameriško Združenje kardinala Newmana pa trenutno zbira sredstva za izgradnjo arhiva, kjer bi dragocene rokopise lahko shranili.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh