Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci nasprotujejo cerkvenemu blagoslovu pri istospolnih porokah

Objava: 03. 03. 2011 / 09:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanci nasprotujejo cerkvenemu blagoslovu pri istospolnih porokah

Primas Williams je v pogovoru za britanski časnik dejal, da Cerkev ne bo popustila državnemu pritisku.

Vodstvo anglikanske Cerkve v Veliki Britaniji svojih cerkva ne bo dalo na razpolago za slovesnosti ob sklepanju zakonskih skupnosti med istospolnimi partnerji. Anglikanski primas, nadškof Rowan Williams iz Canterburyja, je v pogovoru za britanski časnik 'The Sunday Telegraph' povedal, da se ob srečanju s poslanci angleškega parlamenta ne bo vdal morebitnemu pritisku države. Britanska vladna koalicija želi v prihodnje omogočiti, da bi zakonske zveze med istospolnimi partnerji lahko sklepali tudi v cerkvenih stavbah.

Na vprašanje, kakšno je njegovo mnenje o želji nekaterih homoseksualnih parov, da bi se poročili v cerkvi, je anglikanski primas po navedbah časnika odgovoril, da anglikanska Cerkev homoseksualce z veseljem sprejema in tudi svojim duhovnikom dopušča, da sklepajo civilne partnerske istospolne zveze. Ne bo pa dopustila, da bo zaradi krščanskega zakona omajan cerkveni nauk, tudi če bo tako narekovala vlada.

Tudi 'številka dve' v anglikanski cerkveni hierarhiji, nadškof John Sentamu iz Yorka, je pojasnil, da duhovnikov ne bi smeli prisiliti, naj blagoslovijo istospolno partnersko zvezo. Drugi predstavniki anglikanske Cerkve, denimo škof lord Richard Harries iz Oxforda in dekan v St. Albansu, Jeffrey John, ki je odkriti homoseksualec, sta temu nasprotovala, rekoč, da gre pri tem za diskriminacijo znotraj Cerkve.

John je bil v preteklem letu imenovan za škofa v Readingu, kar je povzročilo ostre proteste, ker živi v istospolni partnerski skupnosti. Škofovsko imenovanje je bilo posledično preklicano.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh