Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski primas kritično o predlogu za uvedbo evtanazije

Objava: 14. 02. 2012 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski primas kritično o predlogu za uvedbo evtanazije

Generalna sinoda nasprotuje predlogu nekdanjega državnega tožilca lorda Falconerja za uvedbo evtanazije v Veliki Britaniji.

Poglavar anglikanske Cerkve, nadškof Rowan Williams, je ostro obsodil morebitno legalizacijo evtanazije v Veliki Britaniji. Uvedba tovrstnega predpisa bi pomenila ‘katastrofo’, so besede primasa navedli v britanskem časniku ‘The Daily Mail’. Nadškof je svoje mnenje o evtanaziji predstavil na generalni sinodi angllikanske Cerkve. Strpnost do evtanazije bi spodkopala nedotakljivost človeškega življenja, meni Williams. Legalizacija ukrepov za zaključek življenja pa bi na družbo utegnila imeti enake posledice kot legalizacija splava pred okoli štiridesetimi leti. Sprememba zakona bi močno vplivala na dojemanje vrednote življenja, opozarja Williams.

Generalna sinoda anglikanske Cerkve je z veliko večino zavrnila predlog zakona o evtanaziji, ki ga je v začetku januarja predstavila ‘Commission on Assisted Dying’ pod vodstvom nekdanjega državnega tožilca in lorda kanclerja lorda Falconerja. Po omenjenem predlogu bi lahko vsaka polnoletna oseba, ki je neozdravljivo bolna in ima pričakovano življenjsko dobo krajšo od enega leta, izbrala samomor z medicinsko pomočjo. Pogoj za izvedbo evtanazije bi bil, da oseba ne trpi za duševno boleznijo in da neozdravljivost bolezni potrdita dva neodvisna zdravnika. Komisijo, ki je predlog predstavila, je imenovalo združenje ‘Dostojanstvo v umiranju’, ki zagovarja samomor z medicinsko pomočjo.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh