Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski primas: Odnos do istospolnih parov velik izziv

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 25. 03. 2013 / 10:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski primas: Odnos do istospolnih parov velik izziv

Novo ustoličeni canterburyjski nadškof Justin Welby poudarja pomen istospolnih partnerskih zvez.

Nadškof v Canterburyju, Justin Welby, je minuli teden, na predvečer svoje slovesne umestitve, poudaril pomen istospolnih partnerskih zvez. Številne tovrstne skupnosti zaznamujeta ljubezen in zvestoba, je nadškof Welby dejal v pogovoru za britansko medijsko hišo BBC. Kljub temu pa sam na zakon gleda s tradicionalnega cerkvenega stališča. Odnos do istospolnih parov po njegovih besedah za anglikansko Cerkev v Veliki Britaniji pomeni velik izziv.

“Cerkev v Angliji vztraja pri trditvi, da je zakon doživljenjska skupnost med moškim in žensko”, je nemška katoliška agencija KNA povzela nadškofove besede iz pogovora za BBC. Cerkveni dostojanstvenik je obenem poudaril, da je človekovo dostojanstvo temeljni sestavni del cerkvene misli. Zato naj bi v luči homofobije na tem področju postavili jasne meje.

Anglikanska Cerkev v Veliki Britaniji je v preteklosti večkrat izrazila svoje nasprotovanje načrtom britanske vlade, da pojem ‘zakonska zveza’ razširijo tudi na istospolne pare.
Na vprašanje, ali bo Cerkev pri istospolnih parih odslej zamižala na eno oko, je nadškof Welby poudaril: “Ne gre za to, da zamižimo na eno oko. Gre za to, da ljudi ljubimo takšne, kot so in tam, kjer so.”

Britanski mediji so med drugim poročali, da je novi canterburyjski nadškof borcu za človekove pravice, Petru Tatchella, ki si prizadeva za pravice istospolno usmerjenih, poslal vabilo na srečanje. S tem se je odzval na odprto pismo Tatchella, v katerem britanski aktivist Welbyju očita homofobijo.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh