Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski škof kritično o visokih stroških za pogreb Thatcherjeve

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 16. 04. 2013 / 06:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski škof kritično o visokih stroških za pogreb Thatcherjeve

Po mnenju škofa Ellisa bo v luči njene politične dediščine med ljudmi povzročilo še več razburjanja, če bodo nekdanjo premierko 'poveličevali' na žalni slovesnosti v vrednosti 11,7 milijonov evrov.

Anglikanski škof iz Granthama, Tim Ellis, je izrazil ostro kritiko zaradi visokih stroškov ob načrtovani žalni slovesnosti za nekdanjo predsednico britanske vlade Margaret Thatcher. Kot je pojasnil v pogovoru za britansko medijsko hišo BBC, je to po njegovem mnenju velika napaka, saj bo v luči njene politične dediščine med ljudmi povzročilo še več razburjanja, če bodo nekdanjo premierko 'poveličevali' na žalni slovesnosti v vrednosti 11,7 milijonov evrov. Thatcherjeva, ki je v starosti 87 let umrla minuli teden v Londonu, je sicer izhajala iz Granthama.

Glede odzivov na njeno smrt je škof Ellis dejal, kako je precej 'neokusno', da ljudje priredijo proteste iz veselja nad smrtjo človeka. Takšni odzivi pa ga ne presenečajo, saj je Thatcherjeva vedno veljala za sporno osebnost, česar se številni ljudje po vseh teh letih še vedno spominjajo.

Thatcherjeve uradno ne bodo pokopali z državniškimi častmi, vendarle pa na jutrišnjem pogrebu v londonski stolnici sv. Pavla pričakujejo tudi kraljico Elizabeto II.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh