Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski škof ‘za blagoslov istospolnih zakonov, poudarimo le razlike med tradicionalno in istospolno zvezo'

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 20. 03. 2013 / 09:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanski škof ‘za blagoslov istospolnih zakonov, poudarimo le razlike med tradicionalno in istospolno zvezo'

Liverpoolski škof James Jones podpira zamisel, da bi v obrazcih za sklepanje zakonskih zvez ohranili razlike v odnosu do spola, sicer pa istospolnim zakonom ne nasprotuje.

Škof anglikanske Cerkve na visokem položaju je izrazil svojo podporo legalizaciji istospolnih zakonskih zvez. Po njegovem mnenju pa bi bilo ob tem potrebno ohraniti razlikovanje med tradicionalno in istospolno partnersko zvezo. Takšne zahteve je po navedbah nemške katoliške agencije KNA svoji škofijski sinodi izrazil liverpoolski škof anglikanske Cerkve, James Jones.

Sprašuje se namreč, kako bodo nekoč trenutne razprave v anglikanski državni Cerkvi ocenjevali zgodovinarji. Verjetno se jim bo zdelo ‘nenavadno’, če bodo ugotovili, da je bil v začetku 21. stoletja ‘lakmusov papirček krščanske pravovernosti posameznikov odnos do istospolno usmerjenih’.

Škof Jones poudarja, da zanj obstajajo jasne razlike med heteroseksualnimi in istospolnimi zvezami. Primerno se mu zdi, da se te razlike ohranijo tudi v jeziku. Cerkev civilne istospolne zakonske zveze ocenjuje kot ‘upravičen odgovor na potrebe homoseksualcev’. “Potemtakem si mora Cerkev zastaviti tudi vprašanje, koliko bi istim parom v tem primeru pomenil Božji blagoslov”, je prepričan škof.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh