Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Argentinska škofovska konferenca leto 2011 razglasila za 'Leto življenja'

Objava: 14. 11. 2010 / 19:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Argentinska škofovska konferenca leto 2011 razglasila za 'Leto življenja'

V Argentini na predvečer začetka adventa na poziv svetega očeta prirejajo molitveno bdenje za življenje, ki se rojeva.

Argentinska škofovska konferenca je leto 2011 razglasila za ‘Leto življenja’. To so argentinski škofje naznanili v izjavi za javnost, v kateri so spomnili na poziv svetega očeta k molitvenemu bdenju za življenje, ki se rojeva. Bdenje v Argentini prirejajo 27. novembra, na predvečer začetka adventa, v zahvalo Bogu, ki je s popolnim darom samega sebe dal pomen in vrednost vsakemu človeškemu življenju, ter s prošnjo za zaščito vsakega človeškega bitja, ki je poklicano v življenje.

Z izjavo za javnost želijo argentinski škofje k praznovanju leta, posvečenega življenju, pritegniti vso katoliško skupnost v državi. V svoji izjavi so se sklicevali na dokument ‘Proti 200-letnici s pravičnostjo in solidarnostjo’, ki so ga pripravili ob priložnosti praznovanja dvesote obletnice državne samostojnosti, na katero se pripravlja Argentina. V dokumentu je med drugim zapisano, da kadar se govori o daru življenja, le-to zajema življenje vsakega človeka, na vseh njegovih stopnjah, od spočetja do naravne smrti, ter v vseh njegovih razsežnostih: telesni, duhovni, družinski, socialni, politični, verski in tako dalje.

V izjavi za javnost so škofje še pojasnili, kako je čas obletnice državne samostojnosti primeren za prizadevanje za življenje. Kot duhovni pastirji in državljani, pišejo argentinski škofje, želijo ob dvestoti obletnici ter predvsem skozi celo leto 2011 poudariti, čemu bi bilo potrebno v državi dati prednost. Po njihovem mnenju je to pravica do življenja v vseh oblikah, s posebno pozornostjo do zaščite še nerojenih otrok ter vseh tistih naših bratov in sester, ki odraščajo v revščini in socialni izključenosti.

Argentinski škofje so prepričani, da se ne da graditi naroda za vse, če v državnem projektu ne prevladuje ta temeljna pravica vseh ljudi, brez izjeme, torej pravica do življenja od spočetja dalje, z varovanjem življenja noseče matere, pa do naravne smrti. Po njihovih besedah je potrebno najti ustrezen način, s katerim bi zmogli bedeti nad življenjem matere in njenega še nerojenega otroka.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh