Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Argentinski škofje: še naprej si bomo prizadevali za življenje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 12. 2020 / 09:42
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2020 / 13:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

Argentinski škofje: še naprej si bomo prizadevali za življenje

»Nova zakonodaja o splavu bo deželo še bolj razdelila.«

FOTO: Tatjana Splichal

Katoliški škofje v Argentini zagotavljajo, da si bodo še naprej prizadevali za zaščito slehernega človeškega življenja: tako komentirajo novo zakonodajo o splavu, ki so jo včeraj potrdili v tamkajšnjem parlamentu. Po novem je v Argentini dovoljeno opravljanje splava do 14. tedna nosečnosti. Kot po navedbah avstrijskega Kathpressa poroča spletni portal Vatican News, škofje opozarjajo, da bo nova zakonodaja deželo še bolj razdelila: »Globoko obžalujemo, da politično vodstvo ni upoštevalo glas ljudstva, ki se je v naši državi na različne načine izreklo za podporo življenju.«

Skupaj z brati in sestrami različnih veroizpovedi, pa tudi nevernimi, še vedno stojijo na strani življenja, so sporočili argentinski škofje. Cerkev bo še naprej podpirala »resnične prednostne naloge« ter si prizadevala za pomoč otrokom in ostarelim, ki jih ogroža revščina, pa tudi proti lakoti in brezposelnosti.

V večinsko katoliški Argentini je bil splav z redkimi izjemami doslej prepovedan. Nezakonito opravljeni posegi so bili kaznovani z do štirimi leti zapora.

Mati bl. Carla Acutisa: Carlo je bil proti splavu, podpiral je posvojitve

Legalizacijo splava v Argentini, domovini papeža Frančiška, je komentirala tudi mati italijanskega najstnika Carla Acutisa, ki je bil v letošnjem oktobru razglašen za blaženega. Po besedah Antonie Salzano je bil Carlo odločno proti splavu in je z vsem srcem podpiral posvojitve otrok. Mati »zavetnika interneta« je poudarila, da je »vsak izmed nas edinstven in neponovljiv projekt, poseben načrt, ki se ga je domislil Bog«. Video posnetek z njeno izjavo so objavili na španski spletni strani katoliškega portala CNA.

Salzanova je pri tem še spomnila, da je imel Carlo ostre pomisleke tudi proti tehnologiji zamrzovanja zarodkov, saj je »ob vseh teh umetno spočetih otrocih veliko število zarodkov odveč« in ti več desetletij lahko ostanejo v zamrzovalnikih, »ne da bi kdaj koli dobili priložnost, da bi zaživeli, da bi izpolnili načrt, ki ga je zanje predvidel Bog«.

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh