Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstrijska MIVA zbira kolesa za župnijo v Kongu

Objava: 05. 05. 2010 / 07:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avstrijska MIVA zbira kolesa za župnijo v Kongu

Kolesa naj bi olajšala delo tamkajšnjih katehistov

Avstrijska MIVA v mesecu maju zbira prostovoljne darove z namenom, da bi v misijone poslali čim več koles, pa tudi del sredstev za potrebni razvoj. V ospredju tradicionalne majske akcije pod geslom 'Poslanci Besede' je v letošnjem letu Demokratična republika Kongo. Kolesa naj bi predvsem olajšala delo tamkajšnjih katehistov. Ti na območjih, kjer včasih več tednov ne pričakajo obiska kakega duhovnika, skrbijo za ustrezno versko življenje tamkajšnjih skupnosti. Prirejajo bogoslužja in krste, spremljajo umirajoče in poučujejo verouk.

Darovana sredstva naj bi letos prišla v roke kongoleške župnije Budjala, ki se razteza čez območje, večje od petdeset tisočih kvadratnih kilometrov. V župniji živi komaj kaj več kot milijon prebivalcev. Možnosti komunikacijskih povezav so izredno omejene. Ni telefonske napeljave, dostopa do svetovnega spleta, pa tudi ne javnega prometa. Stik z osemnajstimi župnijami, v katerih je okoli tisoč pastoralnih središč, je mogoč le s pomočjo radijske povezave.

V dveh župnijah so MIVO zaprosili za darovana kolesa v pomoč katehistom. Župnik Augustin Dawili potrebuje štiriindvajset koles za svojo župnijo Notre Dame de Fatima Karawa, ustanovljeno leta 2006, župnik Thomas Manzenge Mbabu pa želi s kolesi MIVE olajšati delo svojih sedemnajstih katehistov v župniji Mbelenge.

Kolesa v Afriko ne pripeljejo iz Evrope, pač pa jih kupijo v deželi, kjer jih bodo uporabljali, vendar z darovanimi sredstvi. Za kolo je v Kongu potrebno povprečno odšteti okoli sto štirideset evrov. Nakup koles za katehiste je tako cenovno ugodna, vendar močno zaželjena oblika pomoči za življenje katoliške Cerkve v najrevnejših predelih sveta.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh