Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstrijski škof piše blog z romanja po poti svetega Jakoba

Objava: 20. 09. 2010 / 20:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Avstrijski škof piše blog z romanja po poti svetega Jakoba

Škof Küng iz avstrijske škofije St. Pölten od 21. do 27. septembra roma proti Composteli in svoje vtise 'v živo' deli z bralci škofijskih spletnih strani.

Vtise in razmišljanja škofa Künga iz avstrijske škofije St. Pölten na njegovem romanju proti španskemu romarskemu središču Santiago de Compostela, kjer leži grob apostola Jakoba, lahko verniki od današnjega dne spremljajo ‘v živo’ prek internetnih strani. Škof se bo med romanjem po poti apostola Jakoba v dnevih do 27. septembra vsakodnevno javljal na domačo spletno stran svoje škofije (http://www.dsp.at/), kjer bo svoje misli oblikoval v ‘romarski blog’.

Škof iz St. Pöltna, ki je nedavno praznoval svoj sedemdeseti rojstni dan, bo z avtobusom in seveda tudi peš romal od 21. do 27. septembra. Skupina romarjev, upokojencev iz Spodnjega Avstrijskega, svojo pot pričenja v španski Pamploni, sedmi dan pa naj bi dosegli cilj v Santiagu.

V znamenitem romarskem kraju so letos obhajali sveto leto. To že od 12. stoletja dalje obhajajo vsakokrat, ko god apostola Jakoba, 25. julij, pride na nedeljo.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh