Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Bakla svetega Benedikta’ je prispela v London

Objava: 03. 03. 2011 / 14:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Bakla svetega Benedikta’ je prispela v London

Preden se je podala na pot, je benediktinsko baklo, ki želi prinašati sporočilo miru, prejšnji teden med splošno sredino avdienco v Vatikanu blagoslovil tudi papež Benedikt XVI.

‘Bakla svetega Benedikta’ je minuli torek prispela v London, poročajo pri Radiu Vatikan. Preden se je podala na pot, je benediktinsko baklo, ki želi prinašati sporočilo miru, prejšnji teden med splošno sredino avdienco v Vatikanu blagoslovil tudi papež Benedikt XVI.

V London jo je prinesla številna delegecija s predstavniki iz Norcie in Cassina, pa tudi skupina mladih baklonoscev. Med drugimi so jo pospremili župan iz Norcie, Gian Paolo Stefanelli, tamkajšnji nadškof Renato Boccardo in prior benediktinskega samostana, oče Cassian Folsom. To potovanje je pomembna zgodovinska priložnost za ekumenski dialog med katoliško in anglikansko Cerkvijo.

V sredo zjutraj so baklo prižgali med ekumenskim bogoslužjem v starodavni benediktinski opatiji v Westminstru, kjer je sedaj anglikanski sedež, včeraj pa so jo odnesli še v westminstrsko katedralo. Namen dogodka je prav spodbujanje zbliževanja med obema Cerkvama, in sicer po sledeh svetega očeta, ki je pred nedavnim obiskal Veliko Britanijo. Za njim je namreč ostalo živo ozračje medsebojnega spoštovanja in prijateljstva. Tudi med blagoslovom minuli teden je izrazil močno željo, da bi to romanje pripomoglo na poti do sprave.

Bakla se bo 20. marca, tik pred praznikom sv. Benedikta, vrnila nazaj v Italijo. Njeno potovanje miru in bratstva je sicer pobuda, ki poteka že skoraj petdeset let, vse odkar je papež Pavel VI. sv. Benedikta razglasil za zavetnika Evrope.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh