Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Batijev poslanski sedež v pakistanskem parlamentu je znova zasedel katoličan

Objava: 11. 03. 2011 / 07:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Batijev poslanski sedež v pakistanskem parlamentu je znova zasedel katoličan

Imenovanje je začasno, dokončna odločitev o novem ministru za verske manjšine še ni bila sprejeta.

Poslanski sedež umorjenega pakistanskega ministra za verske manjšine Šabaza Batija je ponovno zasedel katoličan. Kot je poročala vatikanska misijonska agencija Fides, se je volilna komisija minuli ponedeljek odločila za imenovanje petdesetletnega Javeda Michaela. Michael je član vladne stranke ‘Pakistanska ljudska stranka’, po poročanjih medijev pa velja za favorita pri dokončni izbiri novega ministra za verske manjšine. Končna odločitev zaenkrat še ni bila sprejeta.

Batija, edinega krščanskega ministra v pakistanski vladi, so minuli teden na ulici ustrelili pripadniki islamskih skrajnežev. Ozadje dejanja pripisujejo kritičnemu odnosu dvainštiridesetletnega ministra do spornega pakistanskega zakona o bogoskrunstvu.

Michael tako v vladnih kot tudi v krščanskih krogih uživa precejšen ugled, pri agenciji Fides povzemajo mnenja opazovalcev. Bil je član deželne vlade Sindh in se je že večkrat zavzemal za pravic verskih manjšin.

Kot druge možne kandidate za izpraznjeni ministrski stolček pri Fidesu navajajo katoličana Jacoba Daniela, protestanta Khalida Gilla in islamskega intelektualca Ansarja Burneya.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/84906682D6204CEDC12578480034B1CD?OpenDocument

Na fotografiji: umorjeni pakistanski minister Šabaz Bati

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh