Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Batijeva smrt naj bi spodbudila pogum za zaščito verske svobode’

Objava: 07. 03. 2011 / 09:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Batijeva smrt naj bi spodbudila pogum za zaščito verske svobode’

Papež Benedikt XVI. izrazil zaskrbljenost tudi glede položaja v Libiji.

‘Ganljiva žrtev’ pakistanskega ministra Šabaza Batija naj bi po besedah papeža Benedikta XVI. spodbudila pogum in zavzetost za zaščito verske svobode za slehernega človeka’ in s tem izzvala ‘enakopravno dostojanstvo vseh ljudi’. To je sveti oče pojasnil zbrani množici več tisočih vernikov, ki so se včeraj opoldne zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu ob molitvi angelovega češčenja. Edinega krščanskega ministra v pakistanski vladi in ostrega kritika spornega pakistanskega zakona o bogoskrunstvu so minuli teden ustrelili trije možje.

Benedikt XVI. je izrazil tudi globoko zaskrbljenost glede številnih žrtev in naraščajoče človekoljubne krize v Libiji. Z veliko zavzetostjo te dni spremlja napetosti v različnih afriških in azijskih deželah, je sveti oče povedal po opoldanski molitvi. Vsem žrtvam in ljudem v težavah je zagotovil svoje molitve in povezanost, pozval pa je tudi k pomoči in podpori za prizadeta ljudstva in države.

Pred tem je Benedikt XVI. kristjane med molitvijo angelovega češčenja pozval, naj svojega življenja ‘ne gradijo na pesku ideologij, moči, uspeha in denarja’. Ti temelji namreč ne vodijo v stabilnost, uresničitev in srečo, ki jo človek išče in nazadnje najde le v Bogu. Božja beseda je pripomoček v boju proti ‘površinskemu aktivizmu’, ki sicer lahko poskrbi za trenutek uspeha, na koncu pa vendarle pusti le praznino in nezadovoljstvo. Temelj za življenje kristjanov in ‘skala’ je vedno in povsod Jezus Kristus, je poudaril sveti oče.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh