Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. imenoval nove člane odbora za evharistični kongres

Objava: 08. 03. 2010 / 13:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. imenoval nove člane odbora za evharistični kongres

50. mednarodni evharistični kongres bo potekal leta 2012 v Dublinu

Papež Benedikt XVI. je minuli četrtek štiri duhovnike iz Vatikana imenoval za nove člane Papeškega odbora za pripravo mednarodnega evharističnega kongresa. Novi člani bodo sodelovali v pripravi na 50. mednarodni evharistični kongres, ki bo potekal leta 2012 v irski prestolnici Dublin.

Med novoimenovanimi člani so kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson, predsednik Papeškega sveta Pravičnost in mir, kardinal Antonio Cañizares Llovera, prefekt Kongregacije za bogoslužje in zakramente, teolog p. Wojciech Giertych iz papeževega gospodinjstva in p. Theodore Mascarenhas iz Papeškega sveta za kulturo.

Prireditelji na Irskem Evharistični kongres opisujejo kot ‘mednarodno srečanje ljudi z naslednjim namenom: spodbujati zavest, da ima evharistija osrednji prostor v življenju in poslanstvu katoliške Cerkve; izboljšati naše razumevanje in obhajanje liturgije; pritegniti pozornost k socialnim razsežnostim evharistije’. Evharistični kongresi se zgodijo vsaka štiri leta, prireditelji pa na njih ponujajo liturgične in kulturne dogodke, predavanja in delavnice za vernike. Tema mednarodnega evharističnega kongresa leta 2012 v Dublinu je ‘Evharistija: povezani s Kristusom in drug z drugim’.

Pred štirimi leti je dogodek gostilo kanadsko mesto Quebec, na Irskem pa so tovrstni kongres nazadnje priredili leta 1932. Kongres leta 2012 se bo odvijal med 10. in 17. junijem. Prireditev bo zaznamovala tudi petdeseto obletnico sklica drugega vatikanskega cerkvenega zbora, ki ga je dublinski nadškof Diarmuid Martin ob napovedi teme mednarodnega evharističnega kongresa leta 2009 imenoval ‘trenutek obnove cerkvenega nauka in lastno razumevanje Cerkve kot Kristusovega in Božjega telesa’.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh