Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. imenoval vodstvo za Bližnjevzhodno sinodo

Objava: 26. 04. 2010 / 13:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. imenoval vodstvo za Bližnjevzhodno sinodo

Člani predsedstva so kardinal Sandri ter patriarhi Younan, Sfeir in Delly

Papež Benedikt XVI. je določil voditelje Škofovske sinode za Bližnji vzhod, ki jo v Vatikanu pripravljajo med 10. in 24. oktobrom letos. Za predsednika je sveti oče imenoval prefekta Kongregacije za vzhodne Cerkve, kardinala Leonarda Sandrija, in sirsko-katoliškega patriarha Ignaca Youssifa III. Younana. Častna predsednika pa sta maronitsko-kaldejska patriarha, kardinala Nasrallah Pierre Sfeir in Emmanuel III. Delly.

Glavni povezovalec in zadolžen za tematske priprave ter spremljanje sinode je koptski patriarh Antonios Naguib, njegova desna roka pa bo posebni tajnik sinode, ciprski maronitski nadškof Joseph Soueif.

Prvi pripravljalni dokument za sinodo, t.i. ‘Lineamenta’, so v Vatikanu objavili sredi letošnjega januarja. Iz dokumenta je že razvidno, kaj se pričakuje od sinode, ki jo je sklical papež Benedikt XVI.: javnost naj bi opozorili na ogrožen obstoj krščanske skupnosti, ki bi ji moralo biti zagotovljeno mirno bivanje v srčiki krščanstva.

Poleg tega naj bi sinoda pomenila znamenje za združitev šestih različnih obredov in tradicij znotraj katoliške Cerkve, pa tudi za sodelovanje s pravoslavnimi, staroorientalskimi in protestantskimi Cerkvami. Osrednja smernica sinode pa je poleg izgradnje katoliške istovetnosti in okrepljenega ekumenizma tudi medverski stik z judovsko in muslimansko skupnostjo.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh