Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Benedikt XVI. je Bergoglia povabil v kurijo«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 03. 2018 / 08:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2018 / 13:57
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Benedikt XVI. je Bergoglia povabil v kurijo«

Kardinal Bertone se v novi knjigi spominja papežev v svojem življenju.

V času pontifikata Benedikta XVI. je bilo v načrtu, da nadškofu iz Buenos Airesa, kardinalu Jorgeju Mariu Bergogliu, zaupajo pomembno nalogo v Vatikanu, piše nekdanji vatikanski državni tajnik, kardinal Tarcisio Bertone, v knjigi spominov, ki je konec minulega tedna izšla v Italiji.



Leta 2008, leto dni po peti generalni skupščini Latinskoameriškega škofovskega sveta (CELAM) v Aparecidi, je bil »dan predlog, da bi kardinala Bergoglia poklicali v kurijo in mu tam zaupali zelo odgovorno nalogo ob papežu,« se spominja Bertone. Zaradi pomembne vloge in ugleda, ki ga je Bergoglio že užival tako v Argentini kot med latinskoameriškimi škofi, pa predlog na koncu ni bil uresničen.

V knjigi z naslovom »I miei Papi« (Moji papeži) 83-letni kardinal Bertone opisuje spomine na papeže v svojem življenju, od Pija XII. (1939-1958) do Frančiška. Kot piše, je imel posebno tesen odnos s papežem Benediktom XVI. od leta 1995 do leta 2002 je kot tajnik sodeloval s kardinalom Josephom Ratzingerjem pri Kongregaciji za nauk vere, leta 2006 ga je ta kot papež imenoval za vatikanskega državnega tajnika.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh