Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI.: Krščanska družina je kraj zvestobe

Objava: 03. 01. 2011 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI.: Krščanska družina je kraj zvestobe

Papež Benedikt XVI. je po včerajšnji molitvi angelovega češčenja nagovoril družine, zbrane v Madridu na vsakoletnem zborovanju.

Papež Benedikt XVI. je krščansko družino označil kot izvor moralnih vrednot. Krščanske družine so kraji zvestobe, spoštovanja in razumevanja, je sveti oče dejal pred včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Udeležence družinskega kongresa v Madridu z naslovom 'Krščanska družina je upanje za Evropo' je pozval, naj 'Kristusov poziv' k zakonu živijo z navdušenjem ter jih spodbudil, naj gojijo družinsko življenje, ki je kot svetišče, v katerem se varuje in razvija človeško življenje. Obenem je izrazil zahtevo po obrambi slehernega človeškega življenja in ponovno kritično ocenil družinsko politiko španske vlade pod vodstvom premiera Joseja Luisa Rodrigueza Zapatera.

Benedikt XVI. je vernike opogumil, naj se po Marijinem zgledu brez zadržkov odprejo Božji besedi. Ta je namreč v zgodovini prevzela človeško podobo, in Marija ji je po papeževih besedah 'podarila vse svoje življenje'. Tudi mi smo povabljeni, da v sebi pustimo oživiti Božjo besedo, tako da nas bo lahko spremenila od znotraj navzven, je pojasnil sveti oče.

Božja beseda stoji 'na začetku vsega, je Luč in Življenje za svet in za nas ljudi', je nadaljeval Benedikt XVI. Bogoslužje včerajšnje nedelje, uvod v Janezov evangelij, nam v obliki himne izraža to skrivnost Božjega učlovečenja, ki so ga oznanjali očividci, apostoli. To je 'živa resničnost', ki vernikom omogoča, da postanejo 'Božji otroci in ljudje, ki so resnično ustvarjeni po Božji podobi'.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh