Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Benedikt XVI. nima kakšne resne bolezni«

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 12. 04. 2013 / 07:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Benedikt XVI. nima kakšne resne bolezni«

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi medijsko poročanje o zdravstvenem stanju upokojenega papeža označuje kot 'neutemeljena ugibanja'; »Benedikt XVI. ima običajne težave, povezane s starostjo.«

Upokojeni papež Benedikt XVI. ne trpi za kakšno posebno resno boleznijo, pač pa ga mučijo običajne težave, povezane s starostjo, je v pogovoru za španski katoliški spletni portal 'ACI Prensa' poudaril vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. P. Lombardi se je s tem odzval na medijska poročila, ki trdijo, da je Benedikt XVI. hudo bolan.

Zdravniki upokojenega papeža so potrdili, da ne trpi za kakšno resno boleznijo, je pojasnil jezuitski pater. Nasprotne izjave je označil kot 'povsem nesmiselne' in brez kakršne koli utemeljitve.

Sam meni, da so opazovalci s pomočjo fotografij, na katerih Benedikt XVI. deluje precej izčrpano, prišli do napačnih sklepov. 'Splošno znano' je, da ima upokojeni papež za seboj zelo zahteven in naporen pontifikat, njegova izčrpanost pa je posledica dolgega in težkega dela, kar se pojavlja tudi pri ostalih ljudeh z odgovornimi službami.

Španska časnikarka Paloma Gomez Borrero, ki za svojo medijsko hišo poroča iz Vatikana, je minuli torek na predstavitvi neke knjige poročala o 'izjemno opaznem' poslabšanju zdravstvenega stanja Benedikta XVI. v zadnjih petnajstih dneh. Po njenih navedbah 'upokojenega papeža ne bomo več videli prav pogosto', pri tem pa ni podala pojasnila za svojo izjavo. Iz španskih medijev se je vest o domnevnem slabem zdravstvenem stanju Benedikta XVI. hitro razširila po vsem svetu.

Benedikt XVI. bo v torek, 16. aprila, praznoval svoj 86. rojstni dan. Trenutno biva v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu, kasneje pa se bo preselil v samostan 'Mater Ecclesia' v Vatikanu.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh