Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Benedikt XVI. nudi podporo Frančišku«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 02. 2017 / 09:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Benedikt XVI. nudi podporo Frančišku«

»Benedikt XVI. nudi podporo Frančišku«

P. Lombardi: upokojeni papež živi to, kar je napovedal.

Po besedah nekdanjega vatikanskega tiskovnega predstavnika papež Frančišek na številne načine čuti podporo svojega predhodnika Benedikta XVI. Poleg navzočnosti upokojenega papeža in njegove molitve občasno pride tudi do srečanj in obiskov, Frančišek in Benedikt se pogosto slišita po telefonu, in v številnih znamenjih se izkazujejo njuno prijateljstvo, medsebojno spoštovanje in duhovna povezanost. P. Lombardi, ki zadnjega pol leta vodi vatikansko ustanovo »Joseph Ratzinger - Benedikt XVI.«, je v pogovoru za Radio Vatikan obeležil četrto obletnico presenetljive napovedi tedanjega papeža Benedikta XVI. o odstopu s papeškega položaja, ki jo je upokojeni papež oznanil 11. februarja 2013.

Benediktov prostovoljni odstop s Petrovega prestola je in ostaja zelo nenavadna gesta, ki pa je medtem postala prijetna običajnost, je dejal p. Lombardi. Upokojeni papež se strogo drži svoje tedanje obljube, da bo živel umaknjeno ter da se bo posvetil molitvi in meditaciji za Cerkev in papeža.

P. Lombardi je še povedal, da se tudi po odstopu s položaja vodje vatikanskih medijev še vedno priložnostno sreča z Benediktom XVI. Duhovno in razumsko ga doživlja kot povsem jasnega in v odličnem stanju. Pri skoraj 90 letih pa mu seveda opazno pešajo telesne moči. »Srečamo se z ostarelim človekom, ki je s časom postal malce krhek in ranljiv, razumsko pa je povsem navzoč in srečanje z njim je ena sama velika radost«, je v pogovoru pojasnil p. Lombardi.

Vir: Kathpress / RV
Foto: RV / OssRom

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh