Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. poziva k molitvi za Cerkev na Kitajskem

Objava: 24. 05. 2010 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. poziva k molitvi za Cerkev na Kitajskem

Danes v katoliški Cerkvi obhajamo ‘Molitveni dan za Cerkev na Kitajskem’

Papež Benedikt XVI. je na včerajšnjo binkoštno nedeljo vse vernike pozval k molitvi za katoliško Cerkev na Kitajskem. Povod za njegovo prošnjo je ‘Molitveni dan za katoliško Cerkev na Kitajskem’, ki ga obhajamo danes. Po včerajšnji opoldanski molitvi na Trgu sv. Petra v Vatikanu je papež izrazil svoje upanje, da bodo verniki na Kitajskem ustvarili resnično skupnost in da se bo njihova edinost poglabljala znotraj svetovne Cerkve.

Benedikt XVI. je v svojem odprtem pismu kitajski Cerkvi spomladi leta 2007 24. maj določil kot ‘Molitveni dan za Cerkev na Kitajskem’. V svojem pisanju je k enotnosti in v skupnost s papežem in svetovno Cerkvijo pozval tiste katoličane, ki tvorijo režimsko Patriotistično združenje, ter vernike, ki pripadajo Rimu zvesti ilegalni katoliški Cerkvi na Kitajskem. Ta enotnost bi omogočila versko svobodo, ki bi papežu dovoljevala imenovanje krajevnih škofov.

Državne cerkvene oblasti na Kitajskem so papeževo pismo tedaj označile kot vmešavanje Vatikana v notranje zadeve Ljudske republike Kitajske in so same imenovale nove škofovske kandidate. Kljub temu je večina kitajskih škofov ob svojem imenovanju prejela tudi soglasje Vatikana, so sporočili iz Rima.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh