Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. s poslovilnimi željami za svoje spremljevalce na Twitterju

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 28. 02. 2013 / 10:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. s poslovilnimi željami za svoje spremljevalce na Twitterju

Vatikansko državno tajništvo se bo preko Twitterja sporazumevalo na naslovu @TerzaLoggia, takoj ko se bo naslov @Pontifex nocoj umaknil v 'zimsko spanje'.

Z enim svojih zadnjih sporočil na socialnem omrežju Twitter je papež Benedikt XVI. svoje obiskovalce spodbudil k veselju do vere. »Želim si, da bi vsakdo izmed nas občutil veselje, da je kristjan in da ga Bog ljubi, saj nam je podaril svojega edinorojenega Sina«, je sveti oče 'začivkal' po zaključku včerajšnje splošne avdience na Trgu sv. Petra v Vatikanu preko svojega Twitter računa @Pontifex, ki ima v devetih jezikih že skoraj tri milijone obiskovalcev.

Benedikt XVI. bo po nocojšnjem, predvidoma zadnjem, poslovilnem tvitu poleg Petrovega sedeža opustil tudi svoj račun na Twitterju. Do izvolitve novega papeža bo tvite objavljalo vatikansko državno tajništvo na naslovu
@TerzaLoggia.

Benedikt XVI. se bo v zgodovino zapisal kot prvi papež s svojim računom na spletnem omrežju Twitter. Predvidoma bo kratko sporočilo objavil še nocoj, po srečanju s kardinali, je pojasnil vatikanski svetovalec za komunikacije,
Greg Burke. Z odstopom z vodilnega položaja bo s profila @Pontifex odstranjeno tudi ime Benedikta XVI., nadomestil pa ga bo simbol izpraznjenega Petrovega sedeža – prekrižan Petrov ključ pod rumeno-rdečim dežnikom. Le ozadje, fotografija Vatikana in ptičje perspektive, naj bi ostalo nespremenjeno.

Račun @pontifex bo po Burkejevih besedah prešel v roke naslednika Benedikta XVI. Ta bo odločil o tem, ali bo komaj začeto tradicijo papeških tvitov tudi nadaljeval. Možnosti za to so dobre: številni izmed kardinalov, ki jih trenutno obravnavajo kot 'papabile', so že zdaj goreči uporabniki sodobnih socialnih omrežij, vendar z različno stopnjo uspešnosti.

Kar govori v prid skorajšnji oživitvi računa Twitter, so trenutne številke: naslednji papež lahko računa z 'začetnim kapitalom' 2,94 milijona obiskovalcev, ki jih je Benedikt XVI. 'zbral' v dveh in pol mesecih svojega tvitanja. 1,6 milijona jih papeža spremlja v angleškem jeziku, 700.000 v španskem, 340.000 v italijanskem in okoli 60.000 v nemškem; celo latinski profil, ki je bil odprt 17. januarja, ima že skoraj 250.000 uporabnikov.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh