Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. se je sestal z generalno direktorico Unesca Irino Bokovo

Objava: 18. 01. 2011 / 10:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. se je sestal z generalno direktorico Unesca Irino Bokovo

Sogovornika sta poudarila pomen zagotavljanja kakovostnega izobraževanja za vse ljudi.

Papež Benedikt XVI. je včeraj sprejel generalno direktorico Unesca Irino Bokovo, ki se je kasneje sestala še s papeževim državnim tajnikom kardinalom Tarcisijem Bertonejem in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Dominiqom Mambertijem, poročajo pri vatikanskem radiu. Papež in Bokova sta govorila o delovanju Unesca na področjih vzgoje in izobraževanja, znanosti in kulture, za katera se posebej zanima tudi Sveti sedež, ki se aktivno vključuje v dejavnosti te organizacije.

Sogovornika sta izpostavila potrebo po zagotavljanju celostnega razvoja človeške osebe in predvsem pomen zagotavljanja kakovostnega izobraževanja za vse ljudi. Beseda je tekla tudi o nekaterih vidikih zaščite svetovne kulturne dediščine in varovanja okolja ter o pomenu dialoga med kulturami.

Irina Bokova, rojena leta 1952, je hči vodje osrednjega organa bolgarske komunistične partije. Študirala je na moskovskem inštitutu za mednarodne odnose in na univerzi v Marylandu v Združenih državah Amerike. Leta 1977 je nastopila službo v bolgarskem zunanjem ministrstvu, kjer je opravljala različna dela, nekaj časa pa je bila predstavnica Bolgarije na sedežu Organizacije Združenih narodov v New Yorku.

Od leta 1995 dalje je kot zastopnica ministra usklajevala odnose med Bolgarijo in Evropsko zvezo, od novembra 1996 do februarja 1997 je sama vodila omenjeno ministrstvo. Kot članica bolgarske socialistične stranke je med v letih 1990 in 1991 sodelovala tudi pri ustanavljanju narodne ustavodajne skupščine, med leti 2001 in 2005 je bila predstavnica bolgarskega parlamenta. Leta 2009 je Unesco diplomatko Bokovo imenoval za svojo generalno direktorico.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh