Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. se zahvaljuje za rojstnodnevna voščila

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 04. 2016 / 08:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. se zahvaljuje za rojstnodnevna voščila

Včeraj je minilo tudi enajst let od njegove izvolitve za papeža.

Upokojeni papež Benedikt XVI. se je iskreno zahvalil za številne lepe želje ob 89. rojstnem dnevu, ki ga je obhajal minulo soboto. Vsem, ki so mu voščili ob prazniku, bo povrnil »z obljubo, da jih bo v tem jubilejnem letu spremljal v molitvi in z blagoslovom«, kot je zapisano v zahvali, ki je bila včeraj objavljena na spletni strani Vatikanske ustanove Josepha Ratzingerja Benedikta XVI. Včeraj pa je minilo tudi enajst let od izvolitve Josepha Ratzingerja na papeški sedež.



Med najuglednejšimi voščilci je bil gotovo Benediktov naslednik: papež Frančišek je med letom proti Lezbosu svojemu predhodniku izrekel iskrene čestitke ob rojstnem dnevu. V telegramu je izrazil prošnjo, naj Bog še naprej blagoslavlja Benediktovo dragoceno služenje povezanosti in molitvi za vesoljno Cerkev.

Slavljenec je rojstni dan med drugim obhajal z obiskom koncerta, na katerem so izvajali dela Mozarta in Haydna. Ob tej priložnosti je iz Regensburga v Vatikan pripotoval tudi njegov brat, 92-letni Georg Ratzinger.

Joseph Ratzinger je bil prvi nemški papež v zadnjih 500 letih. Vesoljno Cerkev je vodil sedem let in deset mesecev. Februarja 2013 je presenetljivo napovedal svoj odstop, kot razlog je navedel starostno pešanje, kar v novejši cerkveni zgodovini velja za novost. Po upokojitvi se je Benedikt XVI. umaknil v nekdanji samostan v Vatikanskih vrtovih.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh