Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. v vatikanskih vrtovih blagoslovil vodnjak svetega Jožefa

Objava: 06. 07. 2010 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. v vatikanskih vrtovih blagoslovil vodnjak svetega Jožefa

Novi vodnjak je stoti po vrsti v Vatikanskih vrtovih

Papež Benedikt XVI. je minuli ponedeljek v vatikanskih vrtovih blagoslovil vodnjak svetega Jožefa, ki ga je v čast njegovemu krstnemu imenu dal postaviti vatikanski governatorat. Gre za stoti vodnjak v Vatikanskih vrtovih, sveti oče pa je v govoru poudaril, da fontana, posvečena svetemu Jožefu, pomeni simbolični klic k vrednotama, kot sta preprostost in ponižnost pri vsakodnevnemu izpolnjevanju Božje volje.

Papež je še dejal, da so Vatikanski vrtovi, kjer je postavljen novi vodnjak, eno izmed njegovih osrednjih mest ‘za molitev in sprostitev’. Vodnjak sestavlja šest bronastih plošč, delo bellunskega umetnika Franca Murerja, ki pripovedujejo o ključnih trenutkih Jožefovega življenja. Na kamnitih stenah za koriti vodnjaka so prikazani prizori Jožefove poroke z Marijo, Jožefov sen, v katerem mu angel razodene spočetje Jezusa, Jezusovo rojstvo, beg v Egipt, najdbo Jezusa v templju, ter nazadnje nazareško družino v Jožefovi tesarski delavnici.

Na eni strani vodnjaka je zapis v latinskem jeziku, ki vodnjak ‘posvečuje možu device Marije, Božje matere, varuhu svete družine, zaščitniku vesoljne Cerkve in zavetniku delavcev’. Zapis tudi omeni, da je sveti Jožef godovni zavetnik sedanjega papeža Benedikta XVI., ki mu je bilo ob krstu dano ime Joseph.

Ob koncu nagovora je sveti oče molil za priprošnjo sv. Jožefa, rekoč ‘naj Odrešenikov skrbnik skupaj s svojo ženo Devico Marijo vedno vodi mojo in vašo pot, da bi lahko bili vesela orodja miru in odrešenja’.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh