Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. zaskrbljen zaradi razmer v nemški Cerkvi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 04. 2021 / 10:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 06:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benedikt XVI. zaskrbljen zaradi razmer v nemški Cerkvi

Benedikt XVI. zaskrbljen zaradi razmer v nemški Cerkvi

»Pomanjkanje edinosti glede številnih temeljnih vidikov katoliške vere.«

FOTO: Vatican Media

Benedikt XVI. je po besedah svojega osebnega tajnika nadškofa Georga Gänsweina precej zaskrbljen zaradi trenutnih razmer v Katoliški cerkvi v Nemčiji. Upokojeni papež ugotavlja, da med nemškimi katoličani vlada »pomanjkanje edinosti glede številnih temeljnih vidikov katoliške vere,« je nadškof Gänswein po navedbah avstrijskega Kathpressa povedal v pogovoru za španski cerkveni časnik Alfa y Omega. »Več kot očitno je, da današnje razmere v nemški Katoliški cerkvi zaznamujejo napetosti in zmešnjave,« je pojasnil Gänswein, »Benedikt XVI. pa se tega položaja v domovini zaveda«.

Nadškof Gänswein je še dodal, da nemškim škofom močno primanjkuje enotnih stališč. To bi bilo treba »kar najhitreje razčistiti, da bi se izognili težkim posledicam, ki jih nesoglasja lahko prinesejo veri in Cerkvi v Nemčiji«.

Na vprašanje, ali bi se papež Frančišek pri oceni položaja v nemški Cerkvi lahko zanesel na Benedikta XVI. in njegovo poznavanje razmer, nadškof Gänswein odgovarja, da so srečanja sedanjega in upokojenega papeža »vedno izjemno zaupne narave« in podrobnosti njunih pogovorov so znane le njima. Sam si nikoli ni dovolil, je pojasnil tajnik upokojenega papeža, da bi Benedikta XVI. ali Frančiška spraševal po vsebini njunih razprav.


Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh