Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. zavrača filipinski zakon o nadzorovanju rojstev

Objava: 03. 12. 2010 / 11:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. zavrača filipinski zakon o nadzorovanju rojstev

Zakonski osnutek predvideva uvedbo spolne vzgoje v šolah ter razdeljevanje kontracepcijskih sredstev revnim in mladini.

Papež Benedikt XVI. je izrekel nasprotujoče mnenje zakonu o 'reproduktivnem zdravju' na Filipinih. Upokojeni nadškof iz Cebuja, kardinal Ricardo Vidal, je papeža v Vatikanu osebno obvestil o zakonski pobudi, je minuli teden sporočila Filipinska škofovska konferenca na svoji spletni strani. Zakonski osnutek med drugim predvideva uvedbo spolne vzgoje v filipinskih šolah ter razdeljevanje kontracepcijskih sredstev revnim in mladini.

Benedikt XVI. naj ob tem ne bi bil pretirano presenečen, je povedal kardinal Vidal. Tovrstni osnutki se namreč ne pojavljajo zgolj na Filipinih. Po njegovih besedah kampanje za uporabo umetnih kontracepcijskih sredstev prirejajo povsod po svetu, še posebej v Latinski Ameriki. Razprava o zakonskem osnutku se je po ocenah opazovalcev razvila prav v času merjenja moči med Cerkvijo, ki ima na Filipinih močan politični vpliv, in tamkajšnjo vlado.

Najnovejše pripombe papeža o uporabi kondomov zagovorniki zakonskega osnutka vidijo kot podporo njihovemu stališču. Škofovska konferenca pa je izrazila jasno stališče, da se 'cerkveni nauk o uporabi kondomov in zavračanju kontracepcijskih sredstev ni popolnoma nič spremenil'.

Filipini in Vzhodni Timor sta edini večinsko katoliški deželi v Aziji.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh