Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benediktu XVI. ni do lenarjenja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 03. 2017 / 11:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benediktu XVI. ni do lenarjenja

Benediktu XVI. ni do lenarjenja

Zasebni tajnik Gänswein: upokojeni papež je »zadovoljen in povsem jasnih misli«.

Skoraj 90-letni Benedikt XVI. po mnenju svojega osebnega tajnika nadškofa Georga Gänsweina svoje dneve preživlja »kakor ura«: »Nikoli se ne zgodi, da bi zaspal«, je nadškof Gänswein dejal v pogovoru za Radio Vatikan. »Dan se začne s sveto mašo, vsak dan ob istem času.« Težave upokojenemu papežu povzroča le hoja: »Zato pri hoji uporablja hojico in na ta način se kar dobro premika.« Zato je vsak dan na urniku tudi »kratek sprehod z molitvijo rožnega venca«, je razkril Benediktov osebni tajnik.

Benedikt XVI., rojen kot Joseph Ratzinger v Marktlu ob reki Inn, bo 16. aprila dopolnil 90 let. Od leta 2005 do prostovoljnega odstopa s papeškega položaja 28. februarja 2013 je vodil vesoljno katoliško Cerkev, zdaj pa umaknjeno živi v nekdanjem samostanu v Vatikanskih vrtovih.

Upokojeni papež je »zadovoljen in povsem jasnih misli«, je še dejal nadškof Gänswein. »Bere, moli, posluša glasbo, sprejema obiske.« Še vedno budno spremlja dogajanje v svetu. Kadar ga je obiskal starejši brat Georg Ratzinger (93), sta prisluhnila nemškim poročilom, sicer pa upokojeni papež gleda italijansko televizijo. Eno izmed rednih dnevnih opravil je tudi prebiranje vatikanskega časnika L'Osservatore Romano.



Benedikt XVI. sicer prebira teološko literaturo, »vendar ne le te«, je pojasnil nadškof Gänswein. »Njegovo področje zanimanja je izredno široko.« Poleg tega ga obiskujejo številni ljudje »najrazličnejših narodnosti, starosti, poklicev«, tako stari znanci kot tudi novi obrazi. »Zelo veliko povpraševanja je – Benedikt XVI. bi moral delati nadure«, se je v pogovoru pošalil njegov osebni tajnik.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh