Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Besedilo križevega pota za letošnji veliki petek pripravlja avguštinska redovnica

Objava: 29. 03. 2011 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Besedilo križevega pota za letošnji veliki petek pripravlja avguštinska redovnica

Sestra Maria Rita Piccione bo poskrbela za razmišljanje o Gospodovem trpljenju v rimskem Koloseju.

Besedilo križevega pota, ki ga bo na veliki petek v rimskem Koloseju ponovno vodil papež Benedikt XVI., v letošnjem letu pripravlja avguštinska redovnica. Kot so minuli petek sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža, je sveti oče nalogo zaupal sestri Marii Riti Piccione iz kontemplativnega reda sester avguštink.

Križev pot, katerega bo na veliki petek papež tradicionalno vodil v rimskem Koloseju, bodo spremljale tudi podobe, ki bodo del televizijskega prenosa in bodo objavljene v programski knjižici. Te bo pripravila sestra avguštinka Elena Manganelli iz Siene, medtem ko je sestra Maria Rita Piccione vrhovna mati ženskega avguštinskega meniškega reda in živi v skupnosti v Rimu.

Ni se zgodilo prvič, da je bila naloga za pripravo besedila ob križevem potu na veliki petek zaupana ženski. Leta 1993 je tedanji papež Janez Pavel II. to nalogo zaupal benediktinski redovnici Anni Marii Canopi, dve leti pozneje pa sestri Minki de Vries iz protestantskega samostana v Švici.

Leta 2002 je pri pripravi besedila sodelovalo pet laikinj in enajst laikov, novinarjev, akreditiranoh pri Svetem sedežu.

Tradicijo križevega pota v Koloseju je leta 1964 vpeljal papež Pavel VI., začetki samega obreda pa segajo v sveto leto 1750. Janez Pavel II. se je leta 1985 odločil, da bo pripravo besedil za razmišljanja zaupal sodobnikom, pred tem pa so navdih črpali iz zapiskov svetnikov.
Lansko leto je premišljevanja za štirinajst postaj pripravil kardinal Camillo Ruini.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh