Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Betlehem zadovoljen z letošnjim številom obiskovalcev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 12. 2016 / 10:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Betlehem zadovoljen z letošnjim številom obiskovalcev

Obiskovalci v Jezusovem rojstnem mestu povprečno preživijo eno uro.

Visoki palestinski predstavniki so zadovoljni z letošnjim številom obiskovalcev v Betlehemu. Kljub negativnemu vplivu političnega položaja na Bližnjem Vzhodu so številke zelo obetavne, še posebej v drugi polovici leta, sta na novinarski konferenci pred dnevi poudarila betlehemska županja, Vera Baboun, in predsednik trgovske zbornice v Betlehemu, Samir Hazboun.

Po močnem upadu števila turistov v prvi polovici letošnjega leta so številke v tretjem četrtletju znova narasle. Po izračunih naj bi bili rezultati zadnjega četrtletja še boljši. Skupno v letu 2016 računajo z dvema milijonoma turistov, je povedala Babounova, ki je pozitivno ocenila tudi zasedenost tamkajšnjih hotelov. V drugi polovici leta so bili ti zasedeni kar 83 %. Po navedbah predsednika trgovske zbornice je v Betlehemu trenutno 37 hotelov z licenco, poleg sodi še deset ustanov v lasti nekaterih Cerkva. Hotelirstvo se na tem območju še izboljšuje.

Izziv za turizem, ki je najpomembnejši gospodarski dejavnik v Betlehemu, predstavljajo, je po besedah Babounove geopolitični položaj tega območja. Upad obiskovalcev beležijo predvsem med ruskimi turisti in pri dnevnih obiskovalcih. Po navedbah turističnih delavcev je opaziti porast obiskovalcev iz azijskega prostora in iz muslimanskih držav.

Predstavniki alternativnih turističnih pobud so kot problematično ocenili osredotočanje branže na množični turizem. Obiskovalci iz tega segmenta v Betlehemu povprečno preživijo le eno uro. Okrepiti je treba individualni turizem, ki zaradi daljšega bivanja, večje kupne moči in dovzetnosti za krajevne izdelke predstavlja pomembno tržno nišo. Pozdravljene pa so bile načrtovane pobude, ki omejujejo uvoz tujih spominkov. Krajevne trgovine naj bi bile dolžne ponujati minimalni obvezni delež domačih izdelkov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh