Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bi želeli postati cerkveni glasbenik?

Objava: 09. 02. 2011 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bi želeli postati cerkveni glasbenik?

Informativni dan za študij sakralne glasbe bo v petek, 11. februarja 2011, ob 10.00 uri na Akademiji za glasbo, Stari trg 34, in od 10:30 do 15:00 ure na Akademiji za glasbo, Oddelek za sakralno glasbo, na Vegovi ulici 2 v Ljubljani.

Na Akademiji za glasbo v Ljubljani si že dvajseto leto prizadevajo, da bi vzgojili cerkvene glasbenike, organiste in zborovodje, kakor je bil običaj v duhovno in umetniško bogati slovenski zgodovini. Če je Slovenija danes še na zemljevidu sveta, se je poleg požrtvovalnega vsestranskega dela duhovnikov in drugih buditeljev potrebno zahvaliti tudi vlogi organistov.

Po petdesetletnem premoru so tudi ta akademski študij zopet oživili na Oddelku za sakralno glasbo, kjer je, kljub omejitvam vpisa, diplomirala že lepa vrsta mladih cerkvenih glasbenikov. Zadnja leta je urejena tudi zaposljivost diplomantov tega oddelka Akademije z glasbo v raznovrstni vertikali javnega in zasebnega glasbenega šolstva.

Kot pišejo profesorji z akademije, je njihova srčna želja, ki jih pri vzgoji mladih vodi, da bi bila glasba, tako petje kot orglanje, v bogoslužju čim boljša in kar se da pristna opora skupni molitvi občestva.

Vsi tisti, ki bi želeli poglobiti študij sakralne glasbe na oddelku Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, so zato vljudno vabljeni na informativni dan, ki ga na Akademiji za glasbo prirejajo v petek, 11. februarja 2011.

Nekaj najnujnejših in bistvenih informacij o vpisu, študiju in poklicu cerkvenega glasbenika:

- Zadnji dan za (prvo) prijavo v prvostopenjski triletni (bolonjski) študij Glasbena umetnost – smer Sakralna glasba je 8. marec 2011. Pogoji za vpis na dodiplomski študij Glasbena umetnost – smer sakralna glasba so objavljeni v Razpisu za vpis Ministrstva za znanost in visoko šolstvo, podrobna navodila tudi na spletni strani Akademije za glasbo: http://www.ag.uni-lj.si/.

- Po končanem triletnem prvostopenjskem in nato še dvoletnem drugostopenjskem študiju sta predvideni bolonjski magistrski diplomi iz orgel in zborovskega dirigiranja.

- Zaposljivost: poleg običajnega dela na koru (organist, zborovodja) in v različnih z glasbo povezanih oblikah pastoralnega dela po župnijah lahko diplomant sakralne smeri v glasbenih šolah poučuje nauk o glasbi, solfeggio, orgle (kdor diplomira iz orgel), predšolsko glasbeno vzgojo,glasbeno pripravnico, vodi zbor in vse ostalo, kar
predvideva Pravilnik o smeri strokovne izobrazbe, ki jo morajo imeti učitelji, korepetitorji in knjižničarji v glasbenih šolah.

Vsi, ki vas študij cerkvene glasbe zanima, torej vljudno vabljeni na informativni dan v petek, 11. februarja 2011. Ob 10. uri bo dekan Akademije red. prof. Andrej Grafenauer nagovoril vse prisotne v Šantlovi dvorani Akademije, v Ljubljani na Starem trgu 34, ob 10.30 in ob 15. uri pa sledijo informacije o študiju na Vegovi ulici 2 v sobi 13.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh