Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na srečanju in blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči več kot 12 tisoč ljudi

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 01. 04. 2024 / 18:00
Oznake: Maša, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.04.2024 / 10:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na srečanju in blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči več kot 12 tisoč ljudi
Začetek motoristične sezone. FOTO: Aleteia

Na srečanju in blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči več kot 12 tisoč ljudi

V Mirni Peči na Dolenjskem so na velikonočni ponedeljek pripravili 26. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev in motoristov. Srečanja se je udeležilo 12 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine, tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar.

»Veseli smo, da nas letos počasti s svojim prihodom predsednica republike, ki je, kot vemo, tudi sama motoristka. Izhaja torej iz naših vrst, zato nam je v čast, da nas bo nagovorila,« je povedal predstavnik organizatorjev Leopold Pungerčar iz Motokluba Trebnje.

Blagoslov pred mirnopeško cerkvijo

Slovesno mašo je daroval mirnopeški župnik Janez Rihtaršič, ob njem pa je somaševal pater Jona Vene.  

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom so začeli kot običajno po praznični maši ob 11. uri. Prireditev je potekala na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo in je namenjena srečevanju in druženju motoristov in ostalih ljubiteljev motorjev ob začetku nove motoristične sezone.

V starem delu Mirne Peči se vsako leto zbere veliko motoristov in motoristk. FOTO: Aleteia 

Predsednica Pirc Musar poziva k previdnosti

Z dogodkom želijo na začetku motoristične sezone opozoriti tudi na prometno varnost. To je v nagovoru storila predsednica Pirc Musar, tudi sama motoristka. 

»Velika odgovornost je na nas motoristkah in motoristih. Smo bolj ranljivi v prometu, zato moramo biti toliko bolj previdni ... Rada bi vas prosila, da greste s premislekom in trezno na cesto, da pazite nase in na vse ostale udeležence v prometu. Želim si, da vsi skupaj sledimo cilju nič - nič mrtvih, nič hudo poškodovanih,« je dejala.

Nalaganje
Nazaj na vrh