Zapri
Iskanje

Bolje razumeti drug drugega

Objava: 26. 04. 2007 / 09:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Bolje razumeti drug drugega

Predsednik Papeškega sveta za medverski dialog, kardinal Paul Poupard, je budistom ob njihovem prazniku »razsvetljenja Bude« namenil praznično voščilo. V njem je izrazil svojo željo, da bi tako katoličani kot budisti »prispevali k miru in harmoniji v sedanji družbi in svetu«. Poudaril je, da izgradnja skupnosti zahteva konkretna dejanja spoštovanja dostojanstva drugega človeka. Obstoječe sodelovanje med katoličani in budisti je to že poglobilo, pa tudi razumevanje drug drugega, treba pa bo premagati še marsikateri predsodek in napačno razumevanje.

Medsebojno zaupanje je mogoče začeti graditi celo na vojnih prizoriščih, kjer sicer vladata sovraštvo in maščevanje. »Skupaj lahko ustvarimo prostor in priložnosti, da bodo ljudje začeli govoriti med seboj, izražati obžalovanje in prositi odpuščanja za napake.«

Vsa področja družbe so odgovorna za vzgojo za mir. Tako državne kot tudi konfesionalne šole morajo narediti vse in starše podpreti pri njihovi težki nalogi otroke naučiti vrednotiti vse, kar je dobro in resnično.

Javna občila je kardinal pozval, da naj s poštenim in odgovornim delom širijo znanje, družbene vrednote in vezi ter »nadčutno razsežnost življenja«.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh