Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bolje razumeti drug drugega

Objava: 26. 04. 2007 / 09:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bolje razumeti drug drugega

Predsednik Papeškega sveta za medverski dialog, kardinal Paul Poupard, je budistom ob njihovem prazniku »razsvetljenja Bude« namenil praznično voščilo. V njem je izrazil svojo željo, da bi tako katoličani kot budisti »prispevali k miru in harmoniji v sedanji družbi in svetu«. Poudaril je, da izgradnja skupnosti zahteva konkretna dejanja spoštovanja dostojanstva drugega človeka. Obstoječe sodelovanje med katoličani in budisti je to že poglobilo, pa tudi razumevanje drug drugega, treba pa bo premagati še marsikateri predsodek in napačno razumevanje.

Medsebojno zaupanje je mogoče začeti graditi celo na vojnih prizoriščih, kjer sicer vladata sovraštvo in maščevanje. »Skupaj lahko ustvarimo prostor in priložnosti, da bodo ljudje začeli govoriti med seboj, izražati obžalovanje in prositi odpuščanja za napake.«

Vsa področja družbe so odgovorna za vzgojo za mir. Tako državne kot tudi konfesionalne šole morajo narediti vse in starše podpreti pri njihovi težki nalogi otroke naučiti vrednotiti vse, kar je dobro in resnično.

Javna občila je kardinal pozval, da naj s poštenim in odgovornim delom širijo znanje, družbene vrednote in vezi ter »nadčutno razsežnost življenja«.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh