Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bolniški duhovniki o svetem pismu v življenju bolnika

Objava: 22. 01. 2007 / 13:27
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bolniški duhovniki o svetem pismu v življenju bolnika


dr. Marijan Peklaj, Miro Šlibar, p. Marko Novak in dr. Jože Štupnikar

Vsakoletno srečanje bolniških duhovnikov ima dva namena: izobraževanje in pogovor o pastoralnih težavah. Tema letošnjega srečanja je Sveto pismo v življenju bolnika.

Letos so se duhovniki, ki delujejo v bolnišnicah, srečali že 19. "Bližina božičnih praznikov in začetek novega leta je priložnost, da se sobratje srečamo, si voščimo, izmenjamo izkustva, ki jih doživljamo ob srečanju z bolnimi, in si odgovorimo na aktualna vprašanja, s katerimi se srečujemo pri svojem delu. Od vsega začetka na naših srečanjih poskrbimo tudi za izobraževanje," je pojasnil bolniški duhovnik v Ljubljani Miro Šlibar. Dodal je, da je v Sloveniji 28 bolnišnic, izmed katerih jih ima kapelo 22.

O letošnjem predavanju na temo svetega pisma pri bolnikih je spregovoril Marijan Peklaj, predavanju pa je sledil pogovor o vprašanjih, ki spremljajo delo v bolnišnicah.

Pri delu z bolniki, posebno ob spremljanju hudo bolnih in umirajočih, je odnos človeško pristen in neposreden, zelo oseben in duhovno naravnan, je dejal novomeški bolniški duhovnik Marko Novak. Po njegovem mnenju druženje bolniških duhovnikov med drugim pomeni tudi solidarnost, saj imajo pritrditev drugemu na njegovi poti in naveza prijateljstva ter molitve podporno vlogo v iskanju in naporih.

Sveto pismo v življenju bolnika

Marijan Peklaj.doc


Zgodovina, namen in potek srečanje bolnišničnih duhovnikov

Miro Slibar.doc


Stalno izobraževanje bolnišničnih duhovnikov

Joze Stupnikar.doc

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh