Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boris Johnson se poslavlja, svojo stranko poziva k enotnosti

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 04. 09. 2022 / 17:12
Oznake: Družba, Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2022 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Boris Johnson se poslavlja, svojo stranko poziva k enotnosti
Britanski premier Boris Johnson se poslavlja s položaja. FOTO: Wkipedia

Boris Johnson se poslavlja, svojo stranko poziva k enotnosti

Britanski premier Boris Johnson, ki se bo ob izvolitvi novega predsednika konservativne stranke poslovil s položaja, je pred tem strankarske kolege pozval k enotnosti.

Kdo bo novi predsednik britanske vlade, bo po večtedenskem glasovanju znano v ponedeljek, Johnson pa je prepričan, poroča STA, da sta oba kandidata za njegovega naslednika, Liz Truss in Rishi Sunak, primerna za vodenje vlade.

Po mnenju Johnsona je treba na prvo mesto postaviti nacionalni interes.

Izvolitev novega premierja bo po Johnsonovih besedah po dolgem poletju intenzivne kampanje »trenutek, ko naj konservativci stopijo skupaj in podprejo novega voditelja«. Po njegovem mnenju je treba »nesoglasja zadnjih nekaj tednov postaviti na stran«, na prvo mesto pa postaviti nacionalni interes.

Zunanja ministrica Liz Truss in nekdanji finančni minister Rishi Sunak sta med nabiranjem glasov predstavila pogosto precej različne poglede na vodenje tako stranke kot države, Johnson pa je izrazil prepričanje, da sta oba sposobna opravljati delo premierja. Njegovega naslednika čaka cela vrsta izzivov, od energetske krize, visoke inflacije in stavk v državi do vojne v Ukrajini. Po dosedanjih napovedih se zmaga obeta Trussovi.

Kraljica Elizabeta II. bo v svoji 70-letni vladavini imenovala že 15. premierja.

Johnson bo s položaja premierja predvidoma odstopil v torek, kraljica Elizabeta II. pa bo nato na čelo vlade imenovala novega vodjo konservativcev: v svoji 70-letni vladavini bo tako imenovala že 15. premierja.

Kupi v trgovini

In kje je tu Bog?
Zgodovina
23,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh