Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božično voščilo

Objava: 23. 12. 2010 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Božično voščilo

Vernikom svoje škofije je voščil tudi celjski škof Stanislav Lipvšek.

Dragi prijatelji !

Ko si v teh dneh segamo v roke in si voščimo srečne in blagoslovljene božične praznike, naša srca napolnjuje velika želja, da bi v vsej polnosti vstopili v luč, ki je prišla na svet, da razsvetljuje vsakega človeka.

Ta luč je Jezus Kristus, novorojeni Odrešenik; ta luč je njegov evangelij, ta luč je njegovo delo odrešenja, ki se »tu in sedaj« ponavzočuje v božičnem bogoslužju.

Vemo, da k tej luči vodi veliko poti. K tej luči nas vodijo lepi domači adventno-božični običaji, še posebej adventni venec, božična devetdnevnica, jaslice, božično drevo, božične pesmi in glasba. V to luč vstopamo, ko v teh dneh obiskujemo starejše,bolnike in skušamo biti blizu vsem pomoči potrebnim, osamljenim in kakorkoli preizkušanim bratom in sestram.

To skrivnostno dogajanje gotovo doseže vrhunec v srečanju z novorojenim Odrešenikom v molitvi, pri sv. spovedi in še posebej pri božičnem prazničnem bogoslužju, ki ponavzočuje skrivnost Gospodovega rojstva.

Moje božično voščilo, dragi bratje in sestre po veri in vsi, ki v srcu dobro mislite, je iskrena želja, da bi v teh prazničnih dneh v vsej polnosti doživeli veselje in mir, ki so ga v božični noči oznanjali angeli in želi v teh dneh napolnjevati tu naša, že nekoliko utrujena in razbolela srca, ko se domala na vsakem koraku soočamo s posledicami ne samo ekonomsko-socialne, ampak tudi versko-moralne krize, ki ji ni videti konca. Zato se lepo zahvalim vsem dobrodelnim ustanovam, še posebej sodelavcem Škofijske Karitas Celje in župnijskim Karitas ter vsem, ki pomagate ljudem v stiski in tako oznanjate Božjo dobrotljivost in ljudomilost, ki se nam razodeva v jaslicah.

Vsi smo potrebni oznanila, tolažbe, moči, veselja in upanja, ki ga prinaša božična skrivnost. Zato se v teh dneh pridružimo pastirjem na poti k jaslicam. To lahko storimo po naših domovih in družinah, ko bomo ob vseh obveznostih poiskali trenutke zbranosti in molitve. To domače praznovanje in domače bogoslužje bomo obogatili s sodelovanjem pri bogoslužju v domači cerkvi, ki nas po duhovni poti adventnega časa vodi do radostnega sporočila božične noči: »Ne bojte se! Kajti glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo. Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Kristus, Gospod«( Lk 2,10–11).

Odprimo naša srca temu sporočilu za vesele in blagoslovljene božične praznike in srečno novo leto.

msgr. dr. Stanislav Lipovšek, celjski škof


Voščilo objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh