Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanci po papeževem obisku kažejo veliko zanimanja za Cerkev

Objava: 22. 09. 2010 / 06:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanci po papeževem obisku kažejo veliko zanimanja za Cerkev

Informacijski urad škofovske konference je v zadnjih dneh prejel na stotine telefonskih klicev.

Veliko zanimanje za Cerkev po papeževem obisku: od ponedeljka dalje je na britanski Katoliški informacijski urad poklicalo že na stotine ljudi. Kot je poročal britanski časnik ‘The Daily Telegraph’, ljudje katoliško Cerkev dobesedno ‘preplavljajo’ z različnimi vprašanji, pri ‘vročih’ telefonih pa dežurajo številni prostovoljci.

Papež Benedikt XVI. je svoj štiridnevni obisk na Otoku zaključil v nedeljo. Katoliški informacijski urad je ustanova katoliške Škofovske konference Anglije in Walesa.

Neprekinjen televizijski prenos je po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija ‘ključ’ za tolikšen uspeh obiska svetega očeta v Veliki Britaniji. Med štiridnevnim poročanjem v živo je bil celoten narod deležen nepopačene podobe papeževe osebnosti, je p. Lombardi povedal v pogovoru za italijanski časnik ‘Il Sole 24 Ore’. Na ta način so številni Britanci uspeli preseči svoje predsodke do Benedikta XVI.

Papež Benedikt XVI. po lastnih besedah ne želi biti zvezda. To, pojasnjuje p. Lombardi, ni v skladu z njegovo osebnostjo, nalogami in njegovimi predstavami. Zadostuje mu, če ga ljudje vidijo takšnega, kakršen je. V javnosti ga pogosto razumejo kot ‘strogega nemškega teologa’, Benedikt XVI. pa ni le velik teolog, ampak tudi ponižen, prijazen in tenkočuten mož, ki k sočloveku pristopa z ogromno človečnosti, pojasnjuje vatikanski tiskovni predstavnik. Podoben pozitiven učinek kot v Veliki Britaniji je papež doživel že po obisku v Združenih državah Amerike in v Turčiji.

P. Lombardi je še izpostavil, da je sveti oče med obiskom na Otoku v novi luči spoznal razsežnosti spolnih zlorab, ki so se dogajale znotraj katoliške Cerkve. Vatikanski tiskovni predstavnik je spomnil na papeževo srečanje v Londonu s člani ene izmed komisij, ustanovljene s strani škofovske konference, ki skrbi za žrtve in za preprečevanje zlorab,

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh